Hoe reageer je op te persoonlijke vragen tijdens je sollicitatie?

Beleidsmedewerkster Leticia krijgt een vraag over een gat in haar cv tijdens haar sollicitatiegesprek. Ze vertelt dat haar iets is overkomen. De commissie gaat er uitgebreid op in, en een paar dagen later krijgt ze een afwijzing, mede omdat ze niet stabiel zou overkomen. Nu voelt ze zich bekocht. In de serie Loopbaankwesties bespreekt loopbaancoach en journalist Jolan Douwes te persoonlijke vragen.

Delen:

foto: Depositphotos

‘Wat had ik anders moeten doen?’, vraagt beleidsmedewerkster Leticia* (45) als ze me belt over haar afwijzing bij een gemeente. Ze baalt ervan dat dat ze zich heeft laten verleiden meer te vertellen dan ze had gewild. De sollicitatiecommissie bleef maar doorvragen over een persoonlijk drama waardoor ze in 2016 uit de running was geweest. Een van de leden begon haar omstandig te condoleren en een ander barstte in tranen uit.

Leticia hoeft zichzelf niets te verwijten. Hoogstens had ze na één of twee vragen vriendelijk kunnen zeggen dat ze graag weer doorgaat op een ander onderwerp. Ze had kunnen benadrukken dat ze… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven