Holla trots op Vuelta-avontuur: ‘Er zijn weinig mensen tegen wielrennen’

Wat in het vat zit, verzuurt niet. La Vuelta Holanda, het Nederlandse begin van de Spaanse wielerronde, was na twee jaar corona-uitstel alsnog een groot succes. Legal partner Holla Advocaten blikt terug op een geslaagd weekend.

Delen:

Team Holla-edca1a7c
Team Holla laat zich van zijn sportiefste kant zien. Derde van links: Reinoud van Oeijen

In hun nopjes waren ze bij het Brabantse advocatenkantoor, toen in 2019 een samenwerkingsverband met La Vuelta werd binnengesleept. Als legal partner was Holla verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van het Nederlandse gedeelte van het fietsfestijn, bijvoorbeeld ten aanzien van de contracten met sponsoren, provincies/gemeenten, en andere betrokkenen. De wielerkoers, waarvan de eerste drie dagen  zich afspeelden in Utrecht, Den Bosch en Breda, was het kantoor op het lijf geschreven. “Wij zitten van oudsher in Den Bosch en sinds kort ook in Utrecht, dus daar viel alles samen. Mooier kon niet”, vertelde advocaat-partner Reinoud van Oeijen Mr. destijds.

Uitstel

Maar zoals bij zovele evenementen in de afgelopen jaren, gooide corona roet in het eten. De Ronde van Spanje startte in 2020 niet zoals bedoeld in Utrecht, maar in de Spaanse plaats Irun. Gedurende de pandemie werd het sportevenement niet in het buitenland afgetrapt. Een poos was het zelfs  onduidelijk of La Vuelta überhaupt nog in Nederland zou gaan starten.

… maar geen afstel

Het kwam niettemin goed, en na dertien jaar afwezigheid keerde de wielertocht daarmee terug naar Nederland, nadat in 2009 al eens een tijdrit werd gereden op het TT-circuit in Assen. Het lange wachten werd rijkelijk beloond: ditmaal stonden er maar liefst drie etappes op Nederlandse bodem op het programma.

Om en nabij een miljoen sportfanaten stonden van 19 tot en met 21 augustus langs het parcours, en nog veel meer schakelden in via de NOS. “Een heel groot succes”, noemt Van Oeijen het resultaat. Een goede sfeer, heerlijk weer: “Prachtig om op deze manier de afloop te mogen vieren.”

Visitekaartje

Want er was hard gewerkt. Gelukkig liep juridisch alles op rolletjes. Natuurlijk, het uitstel heeft wat voeten in de aarde gehad. “Dat heeft wel impact op contracten gehad. Ook waren er wat wisselingen van de wacht, het college van B&W is vernieuwd. Maar iedereen was even enthousiast.”

Geassocieerd worden met de wielersport is een uitstekend visitekaartje, vindt de advocaat. “Er zijn weinig mensen tegen wielrennen: het is duurzaam, je kunt gratis komen kijken, en dat vinden de mensen sympathiek. Iedereen was blij.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven