Humoristische podcastserie voor rechtenstudenten: ‘Juridisch Geneuzel’

Ze begonnen als vrienden de studie rechtsgeleerdheid: Hidde Bruinsma en Niels van der Neut. Hidde leek al snel minder talent te hebben voor het recht, en zette een ander pad in. De vriendschap bleef, en nu maken ze samen de podcastserie 'Juridisch Geneuzel', speciaal voor rechtenstudenten.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Na zijn master Internet, intellectuele eigendom en ICT ontwikkelde Hidde zich tot freelancer, of, om in de woorden van Niels te spreken, ‘nieuwe zelfstandige’. Niels is wat meer de klassieke werker of, om in de woorden van Hidde te spreken, ‘loonslaaf’. Sinds 2017 is Niels werkzaam als promovendus arbeidsrecht aan de UvA. Samen maken ze podcasts om te laten zien hoe recht ook leuk kan zijn. Het is serieus, maar eigenlijk ook weer niet. Aan de hand van sappige uitspraken worden actuele (arbeidsrechtelijke) vraagstukken op humoristische wijze besproken. Elke aflevering van ‘Juridisch Geneuzel’ belt een hoogleraar, docent, onderzoeker, advocaat en/of jurist in.

Waarom?

Het doel van de podcast is tweeledig: rechtenstudenten enthousiast(er) maken over het recht en betrokken laten blijven in deze (afstandelijke) corona-tijden, en het recht toegankelijk maken. De podcast heeft overigens geen commercieel oogmerk.

Wanneer?

Elke maand verschijnt een aflevering. Inmiddels staan drie afleveringen online. De vierde aflevering (een verkiezingsspecial) verschijnt eind februari.

Onderwerpen?

Aflevering 1: de feestdagen: van uit de hand gelopen kerstborrels tot gezeur over kerstpakketten. Inbeller: Niels Jansen (universitair docent UvA).
Aflevering 2: van loondoorbetaling bij quarantaine, het recht op thuiswerken, het meenemen van ongebruikte vakantiedagen tot privileges bij vaccineren, zoals naar een festival of voetbalstadion gaan. Inbellers: Harriët Schelhaas (hoogleraar EUR) en Jaap van Slooten (hoogleraar UvA en advocaat bij Stibbe).
Aflevering 3: van ontslag vanwege het zijn van casanova, de beëindigingsovereenkomst tot bedrijfseconomisch ontslag. Inbellers: Evert Verhulp (hoogleraar UvA) en Pascal Besselink (senior jurist arbeidsrecht en pensioenrecht bij DAS).
Aflevering 4 (verschijnt eind februari): de verkiezingsprogramma’s: een hoger minimumloon, minder contractvormen, soepeler ontslag en bescherming voor de zzp’er. Inbellers: Paul de Beer (hoogleraar UvA), Hanneke Bennaars (universitair hoofddocent UvA) en Imran Hyder (advocaat bij Stibbe).

Goed nog om te weten?

Op de site www.juridischgeneuzel.nl staat onder ‘Afleveringen’ een bronvermelding (met hyperlink) van alles wat in de aflevering wordt besproken. Daarnaast heeft de podcast een Instagram-account (juridischgeneuzelpodcast) waarop minstens één keer per week een inhoudelijke juridische post wordt geplaatst.

Luisteren?

De podcast is te vinden op: Spotify  of een andere podcastapp.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top