Ian McGrath (Dentons) ‘goes West’

De overstapper van de week is Ian McGrath. McGrath is sinds 5 december 2022 verbonden aan Dentons als partner en wereldwijde leider op het gebied van transport en infrastructuur. Hij is gespecialiseerd in grote grensoverschrijdende projecten in de sectoren transport, infrastructuur en energie, ook waar Engels recht wordt gebruikt voor projectcontracten en financiering documentatie. McGrath werkt al meer dan twintig jaar bij Dentons in Londen, Muscat en Istanbul.

Delen:

Gefeliciteerd met deze overgang. Geen overplaatsing naar een ander kantoor, maar naar een ander land. Bent u zo gehecht aan Dentons?
Absoluut! Als grootste advocatenkantoor van de wereld biedt Dentons onze klanten en ons team een ​​uniek internationaal platform voor het leveren van ons advies. Ik heb een wereldwijde rol en kan die vanuit verschillende locaties uitvoeren – Amsterdam past goed: het kantoor groeit sterk, we hebben een team dat wereldwijd goed geïntegreerd is en meerdere synergieën heeft met mijn praktijk. Denk aan onder meer het geven van strategisch advies aan Nederlandse spelers in mijn werkveld over hun outbound activiteiten internationaal.

Waarom na Londen, Muscat en Istanbul nu Amsterdam?
Ik heb sterke familiebanden met Amsterdam (mijn dochter gaat hier naar de British School) en de status als leidende Europese economie, vervoersknooppunt en groeiend financieel centrum maakt het perfect voor de volgende stap in mijn carrière. Na vele fantastische jaren in opkomende en transitiemarkten in het Oosten, is het nu tijd voor ‘Go West’!

Wat voelt u als u door Amsterdam loopt?
De open en gastvrije stijl van de lokale bevolking, de schoonheid van het constant veranderende licht op de grachten en het erfgoed van de stad zowel qua architectuur als kunst. Het is ook steeds meer een Smart City in de ware zin van het woord, met indrukwekkend geïntegreerd vervoer en infrastructuur – per openbaar vervoer of per fiets. Het is gemakkelijk je weg te vinden, zelfs voor nieuwkomers!

Wat wordt uw grootste uitdaging in deze nieuwe functie?
Zoals altijd zal het balanceren zijn tussen de eisen van urgent project development werk voor klanten en de lange termijn strategische aard van mijn global sector leiderschapsrol.

Welk beroep zou u hebben uitgeoefend als u geen advocaat was geworden?
Ik werd bijna scheikundig ingenieur. Maar stapte op het laatste moment over naar rechten, uit angst om een leven vast te zitten in laboratoria en bouwplaatsen. De ironie is dat ik nu evenveel tijd aan de onderhandelingstafel doorbreng met ingenieurs als met advocaten…

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven