Ico Jalink (Dentons) over het niet aanspreken met ‘confrère’

Overstapper van de week is Ico Jalink. Hij is per 1 februari als partner aan de ondernemingsrechtpraktijk van Dentons verbonden. Jalink is afkomstig van Allen & Overy.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
“Het voelt alsof ik er al jaren werk. Ik voel mij dus zonder meer thuis. Het meest unieke dat ik er bij Dentons bij heb gekregen, is het wereldwijde bereik met (op dit moment) circa 22.000 collega’s op 205 kantoren in 81 landen. De waarde ervan voor cliënten is mij in week 1 duidelijk geworden. Het idee van Dentons is dat we naast onze cliënten staan om ze te helpen hun business te groeien, beschermen, financieren of simpelweg vlot te laten lopen waar ter wereld dat ook maar nodig mag zijn. Ik heb in mijn eerste maand met collega’s uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Engeland, Polen, Tsjechië, Dubai, Abu Dhabi, Indonesië en Colombia geschakeld. De vanzelfsprekendheid en snelheid waarmee er wordt samengewerkt op de meest uiteenlopende en soms willekeurige vraagstukken vind ik opvallend en bemoedigend. Dat laatste zeg ik omdat de cliënten met wie ik in de M&A-praktijk werk gediend zijn bij vlotte en soepele oplossingen ter behoud van momentum en controle op het proces. Het is mooi en ik denk voor bepaalde situaties uniek dat ik dat aan cliënten kan aanbieden.”

Met welke argumenten heeft u Dentons overtuigd dat u de juiste man voor het kantoor bent?
“We hebben niet zozeer met elkaar gesproken op basis van argumenten, maar met elkaar besproken waar we staan, waar we vandaan komen en waar we heen willen. Ik vermoed dat zowel het kantoor als ikzelf onszelf heel erg konden vereenzelvigen met elkaars verhaal en concludeerden dat het heel goed zou kunnen passen. Doordat Dentons geen wereldwijd hoofdkantoor heeft van waaruit de belangrijkste beslissingen worden genomen en tegelijkertijd het meest internationale kantoor ter wereld is, helpt mijn internationale achtergrond bij deze match (groot deel van mijn opleiding en deel van professionele loopbaan vond plaats in het buitenland). Ik vermoed dat Dentons in mij ook de kernwaarden van het kantoor herkende (zoals dat andersom het geval was). Als ik voor mijzelf spreek, zijn de focus op groei en de ambitie om de status quo in de advocatuur (zowel wereldwijd als in Nederland) uit te dagen, heel motiverend.”

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
“Om kantoor- en/of vakgenoten niet met amice of confrère aan te spreken.”

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
“Nee.”

Als u zelf, zonder beperkingen, een (niet-juridische) onderneming zou mogen starten, wat zou dat dan voor onderneming zijn?
“Het eerste dat in mij opkomt, is een horecaconcept in Amsterdam waarbij gasten een huiskamergevoel hebben (ook als zij bijvoorbeeld een eenpersoonshuishouden zijn) met goede koffie, internationale kranten, tijdschriften, prima wijn, (vanaf een bepaald tijdstip) eenvoudige happen en betrokken personeel (met weinig verloop).  Waar de gasten weten dat de belangrijkste sportevenementen altijd aan staan. Er zou een loyaliteitsmechanisme zijn dat ervoor zorgt dat het niet te populair onder toeristen of nozems wordt. Zoals je ziet, moet dit concept nog verder uitgedacht worden. Je overvalt mij er dan ook mee, maar ik denk dat het er uiterlijk tegen 2045 (het jaartal, niet kwart voor negen ‘s avonds) moet staan.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven