Interessante én leuke bijbaan naast je opleiding rechten of notarieel recht

Wat is nou de perfecte bijbaan als je rechten of notarieel recht studeert? Deze vraag krijgt Maud Creemers, specialist in Legal Support Recruitment, regelmatig en dat verbaast haar enigszins. Reden om haar expertise op dit onderwerp toe te lichten.

Delen:

beeld: Depositphotos

Maud Creemers: “Je wilt wel een bijbaan maar je wilt ook voldoende vrije tijd voor sociale activiteiten en er moet ook gestudeerd worden. Waarom start je niet als Legal Assistant? De tijd dat secretaresses alleen koffie moesten halen of de hele dag aan het printen waren is al lang voorbij! Tegenwoordig ondersteun je in dit soort rollen de praktijk in de breedste zin van het woord. Het klopt dat je niet inhoudelijk de diepte in gaat maar het zal je verbazen hoeveel ervaring je kunt opdoen in een rol als Legal Assistant binnen een advocaten- of notariskantoor.

Je werkt vaak twee of drie dagen per week en leert het kantoor en de cultuur kennen, en pakt ook de vrijdagmiddagborrels mee. Het staat ook ontzettend goed aangeschreven op je cv als je straks gaat solliciteren voor een student-stage of startersfunctie. Je kunt ideeën opdoen voor het schrijven van je scriptie en daarover sparren met de advocaten, kandidaat(-notarissen) en partners waarvoor je werkzaam bent. Je zit dicht op het vuur dus maak daar ook gebruik van! Het helpt je straks ook als je zelf start als advocaat of kandidaat-notaris, jij weet als geen ander wat Legal Assistants allemaal doen, zodat jij jouw werkzaamheden optimaal kunt uitvoeren. Dat schept een band en is super voor de teamspirit.

Ik zou je wel willen adviseren om geen student-stage te lopen bij het kantoor waar je al werkzaam bent als Legal Assistant. Dit kantoor ken jij al en zij kennen jou. Als dit een kantoor is waar je jezelf wél ziet werken als advocaat of kandidaat-notaris dan kun je dit bespreekbaar maken met de recruitmentafdeling.”

Maud Creemers

Voordat Maud Creemers specialist in Legal Support Recruitment werd, had ze al ruim tien jaar ervaring in de juridische arbeidsmarkt als consultant en corporate recruiter van een groot nationaal advocaten- en notariskantoor. Na die tien jaar besloot ze haar ondernemersgeest te volgen. Ze is vijf jaar verantwoordelijk geweest voor de werving en selectie van studenten en starters en vindt het daarom extra leuk om blogs te schrijven voor Mr. Studenten. Ze vindt het belangrijk dat studenten goed geïnformeerd worden over de arbeidsmarkt en daarom neemt ze je in haar blogs mee in bepaalde onderwerpen die ze veel terug hoort van starters en studenten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven