Is het einde in zicht?

Na een bewogen jaar lijkt het erop dat het vertrouwen bij organisaties is teruggekeerd. Op de juridische arbeidsmarkt is het in ieder geval druk, erg druk.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Diana van der Helm: “15 maart 2020. Een datum die bij iedereen in het geheugen gegrift staat. De datum waarop Nederland (deels) op slot ging. Inmiddels is 15 maart 2021 zelfs al voorbij en is Nederland al meer dan een jaar op slot – met wat tussentijdse versoepelingen hier en daar. We hebben een bewogen jaar achter de rug en de situatie staat er op het moment van schrijven helaas nog niet goed voor. Tóch lijkt het erop dat het vertrouwen bij organisaties is weergekeerd. Op de juridische arbeidsmarkt is het in ieder geval druk, erg druk. Er is vooral veel vraag naar de commercial legal counsel en naar het specialisme IT, Privacy & Information Security. Nu we al geruime tijd thuiswerken en we dit hoogstwaarschijnlijk deels zullen blijven doen, is alles rond onze digitale (persoons)gegevens belangrijker dan ooit. Ook de wereld van Asset Managers is voor juristen momenteel booming. We zien het als een positief signaal dat de vraag naar legal counsels stijgt. Zou het dan écht bijna zover zijn? Is het einde in zicht?”

De drie meest gevraagde juridische specialismen:

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Commercial Contracting
2 IT, Privacy & Information Security
3 Asset Management

Diana van der Helm is consultant Werving & Selectie – Legal bij DPA Professionals.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top