Ivo Westra (AT Osborne): van werkstudent naar studeren tijdens werk

Als afgestudeerde in het bouwrecht is hij misschien binnen AT Osborne een vreemde eend in de bijt, maar het werken met veelal technisch geschoolde collega’s maakt het werk wel des te leuker. Dat vindt Ivo Westra (26). Sinds kort is hij als juridisch consultant in dienst, maar hij verkende eerder het bedrijf als werkstudent.

Delen:

In 2021 kwam hij binnen als student bouwrecht. In die tijd was hij werkstudent bij een advocatenkantoor, maar een vriendin wees hem op een vacature bij AT Osborne. “Ik was erg benieuwd wat voor baanperspectieven mijn rechtenstudie mij nog meer kon bieden, naast natuurlijk de mogelijkheid om advocaat te worden. En ik stond altijd al open voor een bredere invulling van het vakgebied rechten.” Het beviel zo goed dat hij drie periodes lang werkte bij AT Osborne. “Ik heb tijdens mijn werkstudentschap heel veel geleerd. Ik werd meteen opgenomen in het team en heb als werkstudent al echt een bijdrage kunnen leveren”, ervaarde hij.

Adviseren

De studie en met name de masterscriptie vroegen behoorlijk wat aandacht van Ivo en dus stopte hij tijdelijk als werkstudent. “Maar ik had het zo naar mijn zin en het beviel van twee kanten blijkbaar”, lacht hij. Dus na zijn studie kwam hij in dienst. Als juridisch consultant wordt hij toegevoegd aan teams om consultants en projectleiders te adviseren. Vooral op het gebied van bouw- en aanbestedingsrecht. “Bij de projecten waar AT Osborne bij betrokken is, gaat het om grote trajecten, vaak ook van overheden. Daar kom je automatisch terecht in de soms complexe wereld van aanbestedingen. Ik help mee dergelijke trajecten te starten, maar ook controleer ik contracten die gesloten worden.”

Studiebanken

Om zich nog meer te verdiepen, volgt Ivo sinds kort ook nog een verdiepende leergang aanbestedingsrecht aan de Vrije Universiteit. Gewoon in zijn werktijd. “Ik was net afgestudeerd en nu zit ik alweer in de studiebanken”, lacht hij. “Maar het bevalt me wel. Het is fijn om hier tijd voor te krijgen. Evenals de tijd die ik krijg om een wetenschappelijk artikel te publiceren. Deze gaat over de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) en de mogelijkheden voor verduurzaming van de woningbouw. Ook daar krijg ik ruimte en steun voor van AT Osborne.”
Met als doel om elke keer een stukje beter te worden. “Het gaat hier vooral om het uiteindelijke resultaat dat je levert. En de opdrachten gaan om iets meer dan alleen geld. De projecten waar we mee bezig zijn, hebben een maatschappelijke impact en dragen vaak ook bij aan een groter doel; een duurzamere wereld bijvoorbeeld. Dat is uiteindelijk wel het allerleukste aan het werk hier.”

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven