Je hebt geluk als je les krijgt van Gronings docent Berend Roorda

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Heb jij les van mr. Berend Roorda in Groningen? Dan heb je geluk. Zijn lessen zijn volgens de studenten ‘laagdrempelig’, ‘bevlogen’ en ‘beeldend’. Op dinsdag 17 december won hij dan ook niet voor niets de Docent van het Jaarverkiezing 2019 van de Groningse faculteit Rechtsgeleerdheid.

Om voor de prijs in aanmerking te komen, moest Roorda eerst strijden tegen promovenda Michelle Bruijn en dr. Ruven Fleming. Alle drie gaven ze een minicollege, dat door zowel het publiek als een vakjury beoordeeld werd.

“Het minicollege van Berend Roorda ging over het Demonstratierecht”, vertelt de Groningse universiteit. “In 2016 promoveerde Roorda op een onderzoek naar dit grondrecht. In 2019 ging welhaast geen dag voorbij waarop het demonstratierecht geen aandacht kreeg in de pers. Roorda heeft zijn onderzoek dan ook veelvuldig mogen uitdragen in de media. Met deze achtergrond wist Roorda een heel actueel en boeiend college neer te zetten.”

Lees verder…

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top