Je huid kan wel weer een boost gebruiken

Delen:

“Een huid heeft veel te verduren. De grootste veroorzaker van het ouder worden van je huid is de omgeving. Een voorbeeld hiervan is UV-straling. Super gezond voor de aanmaak van vitamine D, maar door verbranding kan het ook schade veroorzaken aan het DNA van de huidcellen. Of wat dacht je van de temperatuurverschillen als je vanuit de vrieskou buiten naar binnen stapt, waar de verwarming of haard brandt. De huid verliest vocht en ook het beschermlaagje van je huid krijgt het zwaar te verduren. Je huid voelt droog en trekkerig aan, je wangen blijven steeds langer rood doordat de bloedvaatjes steeds opnieuw samentrekken (kou) en weer ver open gaan staan (warmte). Het klinkt natuurlijk als een reclamepraatje, maar als je dagelijks de juiste producten gebruikt, kun je je huid echt beschermen tegen veroudering. En dat geldt ook voor mannen!”

Verschil in kwaliteit

Sothys Crème Jeunesse vitalité met het sérum jeunesse anti radicale € 146,00

Miranda, die dertig jaar geleden met haar vak begon en van huis uit de kneepjes en weetjes van het vak heeft leren kennen, heeft al heel wat producten voorbij zien komen. “Je staat er misschien niet bij stil dat de kwaliteit van de producten heel verschillend kan zijn. Vaak wordt gebruikgemaakt van gevriesdroogde ingrediënten. Ook bij de bekende merken. Maar als je producten gebruikt die van verse plantenextracten uit macrobiologische teelt gemaakt zijn, dan voelt en ruikt dat veel prettiger en werkt de crème veel intensiever zonder de huid of het milieu te irriteren door chemische toevoegingen.”

Liever lotion dan tonic

“Als je water op je huid gebruikt, dan verliest het zijn natuurlijke bescherming omdat water de zuurgraad van je huid verstoort. Het is daarom belangrijk dat als je je huid reinigt met water, dat je dan een zuurgraadbeschermer gebruikt. En tegen diegenen die liever reinigingsmelk gebruiken, zou ik willen zeggen: gebruik lotion! De milk bindt zich namelijk aan de vuildeeltjes in de huid. Water is niet voldoende om de milk en vuildeeltjes weg te wassen omdat de watermoleculen te groot zijn om in de poriën te dringen. De milk wordt dus alleen maar oppervlakkig van de huid af gehaald, terwijl we juist de poriën schoon willen hebben. Als deze goed schoon blijven, dan verkleinen de poriën.”

Mila D ‘Opiz Skin Vital Q10 Vital Cream € 67,95

Ook voorkomt lotion verstopping en ontstekingen. “Als je huid verstopt raakt, kan je mee-eters krijgen. Probeer die niet zonder voorbehandeling weg te krijgen. De kans is namelijk groot dat je het dan alleen maar erger maakt. Het zit namelijk zo. Een porie is net als een kwikbolletje van een thermometer: een rond gevuld bolletje met daaraan een smallere uitgang naar boven toe. Door erop te drukken kan het bolletje in de huid kapot gaan, waarop de ontstekingsvloeistof zich in het gezonde huidweefsel kan gaan verdelen. Beter is het om de huid eerst te verweken met bijvoorbeeld een goede peeling, dan de huid uit elkaar te trekken en te zien of er iets uitkomt. Zo niet, dan is het echt beter om nog een dagje te wachten!”

Hoe vaak gebruik je een peeling?

Hoe vaak je een peeling moet gebruiken is afhankelijk van hoe dik je huid is. Heb je rode wangen? Dan heb je een dunne huid en is eens in de twee weken voldoende. Heb je een vale kleur en veel verstoppingen? Dan heb je een dikke huid en is twee keer per week aan te raden.

Serums en ampullen

“Verzorgende crèmes bevatten stoffen die je huid beschermen. Dat is fijn, maar daardoor is er wel weer minder ruimte voor de stoffen die je huid verbeteren. Om dat probleem op te lossen, zijn er serums en ampullen ontwikkeld. Gebruik deze voordat je je crème aanbrengt, dan is de werking van je crème tien keer zo effectief!”

Zorg dat je niet verbrandt

“En tot slot de effecten van UV-straling, waar ik het net al even over had. Sinds de zeventiger jaren zijn we met z’n allen steeds meer gaan zonnebaden. Tegenwoordig is een reisje naar een zonnig oord heel gewoon. Erg lekker voor de ontspanning, maar een risico voor je huid. We zien het aantal gevallen van huidkanker dan ook sterk toenemen. Mijn tip: gebruik je gezond verstand en zorg dat je niet verbrandt. Gebruik een zonnebrandcrème met UV-A- en UV-B-bescherming en smeer om de paar uur een niet al te dunne laag.”

Meer info?

Miranda de Bock
Salons de bock by Miranda
www.schoonheidscreme.nl

Smeren maar!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven