Je tweede huisje in Frankrijk – in je achtertuin

Je herkent dit vast wel. Eindelijk die file uit, thuis nog even de mail checken, een uurtje onderuitgezakt op de bank en de dag is weer vol. Het stressvolle ritme van alledag biedt weinig ruimte voor ontspanning of een pas op de plaats. Creëer daarom genietmomenten. Net zoals je je eigen hotel thuis kan creëren, kan ook je ‘tweede huisje in Frankrijk’ werkelijkheid worden. Gewoon, in je achtertuin.

Delen:

Heerlijk, de lente is weer begonnen. Het leven gaat zich steeds meer naar buiten verplaatsen en de tuin krijgt weer een prominentere plaats in onze vrijetijdsbeleving. Maar hoe haal je het optimale uit je tuin? Wanneer geniet je écht van de volledige buitenruimte die je tot je beschikking hebt? Een tuinkamer of veranda kan een oase van rust geven, een plek waar je goed kan ontspannen na een lange dag werken, waar je kan genieten van de kinderen die er aan het spelen zijn en waar je je gasten op een bijzondere manier kan ontvangen.

Binnen en buiten worden één

Een veranda tegen je huis is een heerlijk verlengstuk van je woonkamer. Helemaal in combinatie met openslaande deuren. Met dichte of verschuifbare wanden kan je er zelfs op de wat minder warme dagen nog genieten. En tijdens de koude dagen geniet je vanuit je woonkamer van de extra sfeer die je veranda geeft.

Genieten vanuit je tuin

Als je vanuit een andere invalshoek van je tuin wilt genieten, overweeg dan een tuinkamer. Die geeft je tuin meer diepte. Hier kan je in alle rust ontspannen. Wat is er mooier dan te genieten van je tuin vanuit je tuin?

Je tweede huis

Wil je een meer luxe buitenleven? Je kan je alle luxueuze voorzieningen die het leven binnenshuis comfortabel maken naar je buitenverblijf brengen. Denk aan een royale keuken of een open haard die je tuinkamer of veranda ook in de minder warme seizoenen aangenaam houdt.

En waarom zou je hobbykamer, klusruimte, kantoor of fitnessruimte niet in je tuin kunnen staan? In een inspirerende omgeving ben je creatiever en krijg je veel meer werk gedaan.

Vaak vergunningsvrij

Ondanks de uitgebreide en soms wat onoverzichtelijke regelgeving omtrent de realisatie van een bouwwerk in de achtertuin, is een vergunning vaak niet nodig. Het hele terrein achter het huis is in principe vrij om een buitenverblijf op te bouwen. Er gelden wel een paar restricties. Het gaat dan bijvoorbeeld om zaken als de hoogte van het bouwwerk, de afstand tot het woonhuis en het percentage dat het van de achtertuin in beslag neemt. Met deze aandachtspunten als leidraad is vaak te achterhalen of een vergunning noodzakelijk is.

Exclusieve tuinkamers en veranda’s

Ben je levensgenieter en op zoek naar echt vakmanschap, oerkwaliteit en mooi design? Neem dan eens een kijkje bij Bronkhorst Buitenleven. Begonnen als ambachtelijk houtverwerkingsbedrijf is Bronkhorst Buitenleven uitgegroeid tot specialist in exclusieve tuinkamers en veranda’s. Henk Bronkhorst: “We gebruiken robuuste materialen, ook waar mindere kwaliteit voldoende is, omdat je met die robuuste materialen solide, krachtige bouwwerken maakt voor het leven. Of het nu om een traditioneel bouwwerk gaat, zoals een zadeldak, of om een modern buitenverblijf van zwart geolied douglashout met geïsoleerd plat dak, wij vinden dat ze allemaal van van oerkwaliteit moeten zijn. Daarbij passen we ambachtelijke technieken toe die hun waarde door de eeuwen heen hebben bewezen. Ambacht in een moderne jas!”

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meer weten over hoe het werkt met vergunningen? Kijk op www.bronkhorstbuitenleven.nl voor meer informatie en om nog meer inspiratie op te doen.\

Cocktailtip: de Mojito

Mojito cocktail isolated on white

Niet de meest origineelste cocktail, maar wel gewoon hartstikke lekker voor een heerlijke zwoele avond in je buitenverblijf: de Mojito.

30 ml mineraalwater
40 ml rum
20 ml suikerstroop
11 blaadjes munt
1 tl kristalsuiker
4 partjes van een halve limoen
hoog glas driekwart gevuld met verkruimelde ijsblokjes
hoog glas leeg
lange dessertlepel

  • Doe de limoenpartjes in het lege glas en druk het sap eruit.
  • Leg de muntblaadjes op je ene hand en geef er een klap op met je andere hand. Dit versterkt de smaak en geur. Leg één blaadje opzij. Wrijf met de rest over de rand van het glas en doe ze daarna in het glas.
  • Voeg de suiker, suikersiroop en rum toe.
  • Vul het glas tot de helft met de ijskruimels.
  • Roer het geheel twee keer rond zodat het goed mengt en koelt.
  • Vul het glas bijna tot de rand met de ijskruimels.
  • Schenk het mineraalwater erop en garneer het glas met het overgebleven muntblaadje.

Boekentip: Wie niet weg is

Een boek om lekker mee je buitenverblijf in te duiken: ‘Wie niet weg is’ van M.J. Arlidge. Een thriller met psychologische, onderhuidse spanning. In het zesde deel van deze populaire serie zit rechercheur Helen Grace in de gevangenis, tussen de moordenaars die ze daar zelf heeft doen belanden. Ze weet dat ze maar op één manier vrij kan komen: overleven totdat haar rechtszaak voorkomt en op de een of andere manier haar onschuld bewijzen. Maar dan wordt er een verminkt lichaam gevonden in de cel naast die van haar en vreest Helen voor haar eigen leven. Er loopt namelijk een moordenaar vrij rond in de gevangenis en ze moet hem vinden, voordat zij zelf het volgende slachtoffer wordt…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven