Je voordeel doen met kennis en inzichten uit de gedragswetenschap

Juristen in het algemeen en advocaten in het bijzonder kunnen hun voordeel doen met kennis en inzichten uit de gedragswetenschap. Reden voor Marloes ter Huurne om het boek 'Het advocatenbrein' te schrijven, waarin ze antwoord geeft op vragen als: welke rol speelt stress in jouw vak en hoe blijf je het de baas? En: hoe zet je jouw denkvermogen maximaal in?

Delen:

In Het Advocatenbrein past Marloes ter Huurne met praktische voorbeelden wetenschappelijke bevindingen toe op de praktijk van de advocaat. Ze slaat een brug tussen de algemene gedragswetenschapsliteratuur en de juridische wereld, en licht daarnaast onderzoek uit dat is gedaan naar gedragsmatige aspecten van deze specifieke beroepsgroep. Wat kun je doen om het maximale uit samenwerkingen te halen? Wat mag je verwachten van een leider in jouw vak, en hoe pak je het aan als jij die leider bent? Wat zegt de gedragswetenschap over effectief onderhandelen en hoe kan je dat toepassen in jouw praktijk?

Ook leer je over de relatie tussen gedragswetenschap en ethiek. Integer zijn en handelen naar normen hangen samen met hoe je denkt over jezelf en over anderen en met het besef dat je als mens, en zeker als advocaat en jurist, beïnvloedbaar bent.

Het advocatenbrein is een uitgave van Boom Juridisch.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven