Jeanne Plettenburg (Rutgers & Posch) over grondwet-liederen

Overstapper van de week is Jeanne Plettenburg. Plettenburg is per augustus 2022 als advocaat begonnen bij boutique advocatenkantoor Rutgers & Posch. Hiervoor was zij werkzaam bij Maverick Advocaten. Plettenburg is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Bedankt! Bij Maverick Advocaten heb ik mij al snel volledig toegelegd op marktwerking in de zorg en zorgcontractering. Ik wilde zorgaanbieders ook graag breder kunnen adviseren, zoals op het gebied van governance en zorgspecifieke wetgeving. Bij Rutgers & Posch krijg ik die kans, waar ik heel dankbaar voor ben. Het kantoor kende ik al vanuit de samenwerking met Maverick. Ik kom daardoor ook een aantal cliënten opnieuw tegen, maar nu vanuit een andere context. 

Wat is er zo leuk aan een boutiquekantoor?
Het werken in een boutique setting past bij mij: je krijgt al snel veel verantwoordelijkheid en hebt tegelijkertijd de mogelijkheid te werken met en te leren van slimme, kundige mensen. De lijnen zijn kort en er is veel betrokkenheid bij elkaars zaken. 

U heeft naast uw rechtendiploma ook cum laude een bachelor Nederlandse taal en cultuur met specialisatie in vroegmoderne letterkunde behaald. Dat is bijzonder. Hoe dat zo?
De gemene deler is natuurlijk taal! Een goede jurist heeft ook een scherpe pen. De vroegmoderne letterkunde boeide mij in het bijzonder vanwege de vele geëngageerde teksten en de opkomst van de macht van het geschreven woord, onder meer via pamfletten. Ik legde ook een link met mijn rechtenstudie: mijn scriptie ging over gedichten en liederen die werden geschreven over de eerste Nederlandse grondwet (de Staatsregeling uit 1798). 

Staat er nog een andere studie op het verlanglijstje?
Allereerst Grotius Gezondheidsrecht. En wellicht dat ik me ooit nog waag aan een master Nederlandse letterkunde. 

We nemen aan dat u graag boeken leest?
Ik lees inderdaad graag, alhoewel ik moet toegeven dat ik een stuk minder lees dan tijdens mijn studie. Momenteel ben ik bezig in ‘Het Achtste Leven (voor Brilka)’ van Nino Haratischwili. Ik lees graag in de trein van en naar kantoor, als ik de verleiding van mijn telefoon kan weerstaan.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven