Jones Day meest populaire advocatenkantoor

Delen:

Foto: Pixabay

Jones Day is het meest aantrekkelijke advocatenkantoor. Dat is het oordeel van Amerikaanse general counsel en cliënten. Geen enkel ander kantoor doet zoveel M&A-deals. Jones Day, Amerika’s grootste kantoor, is het sterkste merk in de advocatuur.

Jones Day (2500 advocaten) bezet de eerste plaats in een lijst met preferred law firms, opgesteld door de BTI Consulting Group. Aanbevelingen van de belangrijkste cliënten en de kwaliteit van de relaties met legal en general counsel binnen de organisatie bepalen daarbij de positie.

Jones Day kan rekenen op de meeste waardering van cliënten. Verder wordt dit kantoor het meest aanbevolen aan andere ondernemingen en houdt er de stevigste klantrelaties op na. Jones Day is als ‘core law firm’ actief in zeventien sectoren. Dat houdt in dat het kantoor voor cliënten in deze sectoren meer dan 80 procent van het totale juridische werk voor zijn rekening neemt.

Andere preferred kantoren uit de lijst die een vestiging hebben in Nederland zijn Dentons (dat onlangs Boekel inlijfde, op de derde plaats), DLA Piper (7), Hogan Lovells (11) en Norton Rose Fulbright (19e plaats).

De ranking is gebaseerd op bijna duizend interviews met legal en general counsel werkzaam bij bedrijven die jaarlijks tenminste één miljard dollar aan omzet behalen.

Jones Day vertegenwoordigt ook het beste merk in de advocatuur. Andere internationale topmerken die ook in Nederland zitten zijn Dentons (plaats 3), Baker McKenzie (4), Hogan Lovells (17), Greenberg Traurig (23) en Norton Rose Fulbright (25e plaats). Verder levert Jones Day de beste service – het rapport waar dat in staat kan worden gedownload voor 2600 dollar.

Tot slot is Jones Day wereldwijd het M&A-kantoor met de meeste deals: voor het 67e kwartaal op rij bezet het de eerste plek voor aantallen deals in de lijstjes van Thomson Reuters en Bloomberg.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven