Jurre van der Woude (Jones Day) over een barista-bar

Starter van de week is Jurre van der Woude. Jurre is op 28 februari beëdigd als advocaat en werkt sinds september bij Jones Day. In zijn eerste week als advocaat-stagiair ging hij met kantoor op wintersport. "Een heel leuke trip om mijn collega’s nog beter te leren kennen."

Delen:

Jurre van der Woude

Jurre van der Woude (26) is op 28 februari beëdigd als advocaat en in september gestart bij Jones Day. Hij is in 2023 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op arbeidsrecht. In maart 2024 start hij met de beroepsopleiding en de Law Firm School.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Aan het begin van mijn studie wist ik nog niet goed in welke richting binnen het recht mijn voorkeur lag. Ik ben toen als vrijwilliger gestart bij een online rechtswinkel, waar ik wekelijks juridische adviezen schreef voor rechtzoekenden. Door het schrijven van deze adviezen ben ik met vele rechtsgebieden in aanraking gekomen. Het meest werd ik getriggerd door de vragen die zich afspeelden binnen het arbeidsrecht. Hierna ben ik als werkstudent gestart bij een arbeidsrechtkantoor, heb ik stage gelopen op de arbeidsrecht afdeling van een groot internationaal kantoor en tot slot ben ik als werkstudent bij Jones Day gestart. 

Je bent net beëdigd. Keek je ernaar uit?
Ik keek er enorm naar uit. Heel speciaal om dit moment samen met mijn familie, vriendin en collega’s mee te maken en zo de start van mijn carrière als advocaat in te luiden. 

Waarom heb je voor Jones Day gekozen?
Tijdens mijn studie en stage ontdekte ik mijn interesses voor het pensioenrecht en de internationale dimensie van het arbeidsrecht. Beide komen bij Jones Day samen. Bij Jones Day werken we aan uitdagende pensioenvraagstukken en werken we bijna dagelijks met internationale collega’s en cliënten. Jones Day had dus precies te bieden waar ik naar op zoek was. 

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op de Labor & Employment afdeling. Wij houden ons dagelijks bezig het met adviseren van (internationale) cliënten over vraagstukken die gaan over het individuele en collectieve arbeidsrecht of het pensioenrecht. Daarnaast werken we ook mee aan (grensoverschrijdende) transacties.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Naast de leuke inhoudelijke vraagstukken waar ik dagelijks mee bezig ben, doen we bij Jones Day ook leuke dingen naast het werk. Zo gingen we in mijn eerste week als advocaat-stagiair met kantoor op wintersport. Doordat je hiermee op een laagdrempelige manier ook veel meer in contact komt met andere collega’s was dit een heel leuke trip om mijn collega’s nog beter te leren kennen.

En valt er ook iets tegen?
Nee, ik heb het enorm naar mijn zin!

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Dan zou ik een barista-bar openen in kantoor. Elke ochtend starten we met onze afdeling met een kop koffie. Met een goede barista-bar in kantoor gaan we iedere dag nog beter van start.

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Ik heb nog een aantal heel mooie reizen op mijn bucketlist staan. Zo zou ik graag nog een keer een reis naar Lapland en door Zuid-/Midden-Amerika willen maken.

 En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Ik zou graag een keer met John Grisham aan tafel willen zitten. Ik heb inmiddels een aantal van zijn boeken gelezen. Het lijkt me leuk om te horen hoe hij de verhalen voor zijn boeken heeft bedacht. 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven