Kamervragen SP over onrust rechtbank Noord-Nederland

Delen:

Michiel van Nispen Tweede Kamer
Michiel van Nispen (SP)

SP-Tweede Kamerlid Michiel van Nispen heeft aan minister Dekker (voor Rechtsbescherming) Kamervragen gesteld over de onrust en het onveilig werkklimaat binnen de Rechtbank Noord-Nederland, waarover mr-online dinsdag berichtte.

Zorgen

De SP’er wil weten of de minister de zorgen deelt van de geciteerde personen in het artikel op mr-online. Ook wil hij weten wat de minister vindt van het voorstel van de vakbonden om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de situatie binnen de rechtbank.

Medezeggenschap

Dit onderzoek moet volgens de bonden worden gedaan door drie personen van wie één namens vakbonden en de medezeggenschapsorganen en één namens de werkgever, onder voorzitterschap van een onafhankelijk persoon. Van Nispen; “Bent u bereid het belang van een dergelijk onderzoek onder de aandacht te brengen bij de betrokken partijen en hen te verzoeken een dergelijk onderzoek mogelijk te maken?”

NVvR blijft stil

Terwijl veel vakbonden zich roeren, blijft het bij de rechtersvakbond NVvR angstvallig stil. “We hebben op dit moment geen behoefte om hier via de media op te reageren,” zegt een woordvoerster. “We weten namelijk niet of en wat er aan de hand is.”

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven