CPO

“Kantoren zijn verplicht Wwft-beleid vast te stellen”

Birgit Snijder-Kuipers

Sinds 25 juli 2018 is de gewijzigde Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, de Wwft, van kracht. Tot 1 januari 2019 gold een coulanceperiode in het toezicht op de naleving van de wet, maar inmiddels treedt de toezichthouder wel op tegen bedrijven die niet aan de wettelijke eisen voldoen. Ook advocaten, notarissen en accountants vallen onder de strenge regels van deze wet. CPO-docent en Wwft-specialist Birgit Snijder-Kuipers vertelt waar advocaten op moet letten en geeft praktische handvatten voor de uitvoering van de Wwft.

Hoe staat het met de toepassing van de Wwft binnen de advocatuur en het notariaat?

“Een van de eisen van de Wwft is dat advocaten-, notaris- en accountantskantoren risicobeleid moeten maken. Kantoren vinden het soms lastig om goed, concreet, beleid te maken. Geef aan in welke gevallen je welk concreet onderzoek doet. Belangrijk is dat het beleid wordt toegespitst op het eigen kantoor. Kantoren menen dat zij altijd nette cliënten hebben, maar de vraag is of dat altijd zo is. Het feit dat je een cliënt al langer kent, wil niet per definitie zeggen dat er geen risico’s bestaan bij die cliënt.”

Lees het volledige interview op verderdenken.nl.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

CPO

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.

CPO
Postbus 10520
6500 MB Nijmegen

T. 024 – 361 24 09
E. info@cpo.ru.nl
I. www.cpo.nl

Bekijk ons cursusaanbod