‘KEI landelijk op 1 april’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Ruben Alderse Baas. Foto NOvA

De Rechtspraak wil verplicht digitaal procederen in civiele zaken invoeren op 1 april 2018. Dat heeft Ruben Alberse Baas deze week vernomen van de Rechtspraak. Alderse Baas maakte dit bekend tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Hij is binnen de Algemene Raad verantwoordelijk voor digitaal procederen.

Verplicht digitaal procederen, ook bekend als het project KEI, werd voor civiele zaken vanaf 25.000 euro op 1 september ingevoerd in de arrondissementen Midden-Nederland en Gelderland. Er zijn nu 400 zaken aangebracht, gelijk verdeeld over de twee rechtbanken. De meeste zaken (370) werden ingediend via het portal mijnrechtspraak.nl. De overige dertig liepen via het Aansluitpunt, waarmee advocatenkantoren op een meer geavanceerde manier kunnen communiceren met de Rechtspraak.

Tot nu toe heeft de Rechtspraak bij elke volgende stap in KEI advies gevraagd van de NOvA. Dat is nu nog niet gebeurd, zegt Alderse Baas. “We volgen het kritisch.”

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top