Kennedy Van der Laan benoemt Van Orsouw en Van der Grinten tot partner

Delen:

Kennedy Van der Laan heeft met ingang van 1 juli 2009 zowel Erik van Orsouw, als Jan van der Grinten tot partner benoemd. Van Orsouw (34) heeft ruime ervaring op het gebied van aansprakelijkheid en verzekeringen, Van der Grinten (44) leidt de Bestuursrechtgroep binnen Kennedy Van der Laan.

Van Orsouw en Van der Grinten passen prima in het team van partners, zegt Joost Linnemann, managing partner van Kennedy Van der Laan. “Van Orsouw combineert een open persoonlijkheid met juridische scherpzinnigheid wat hem een uitstekend advocaat maakt”, zegt Linnemann. “Van der Grinten is een aimabel en hoog aangeschreven advocaat die buiten de advocatuur nog diverse andere juridische functies bekleedt. Met hem is bestuursrecht weer op partnerniveau vertegenwoordigd.”

Van Orsouw studeerde civiel en fiscaal recht in Nederland, verdiepte zich in het Franse recht aan het Institut d’Études Politiques in Parijs en doorliep vervolgens een postgraduate programma aan de Universiteit van Oxford. Hij trad in 1999 in dienst bij Kennedy Van der Laan. In de afgelopen jaren heeft hij zich met name gespecialiseerd op het gebied van technische schades (waaronder product recalls), beroepsaansprakelijkheid en (internationale) polisgeschillen. Van Orsouw geeft regelmatig lezingen bij onderwijsinstellingen en cursussen aan verzekeraars en verzekeringsmakelaars. Hij is de jongste partner bij Kennedy Van der Laan.

Van der Grinten studeerde geschiedenis en rechten in Groningen, Utrecht en het Italiaanse Siena. In 1997 trad hij als bestuursrechtadvocaat in dienst bij Stibbe. In 2007 maakte hij de overstap naar Kennedy Van der Laan. Van der Grinten procedeert voor overheden en bedrijven in uiteenlopende bestuursrechtelijke zaken. Onder andere houdt hij zich bezig met bestemmingsplan- en bouwvergunningprocedures, subsidiezaken en overheidsaansprakelijkheid. Van der Grinten is docent overheidsaansprakelijkheidsrecht aan de Universiteit Leiden, rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Arnhem en voorzitter van de Commissie voor Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente Leiden.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven