Partnerbijdrage van

Kennisclip: De DMA: een machtsinperking van big tech

In maart 2022 bereikten het Europese parlement en de EU-lidstaten een akkoord over de Wet inzage Digitale Markten (DMA). In deze gratis kennisclip bespreekt Belle Beems de reikwijdte van de wet en de materiële regelgeving die het voorstel bevat.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het doel van de wet is het zorgen voor eerlijkheid en betwistbaarheid op markten waar zogenaamde ‘poortwachters’ actief zijn. Poortwachters zijn platforms die een zeker mate van invloed uitoefenen op de digitale markten, zoals Amazon. De DMA biedt handvatten waarmee de Europese Commissie kan bepalen wie als poortwachter moet worden aangemerkt.

Wilt u de kennisclip gratis per e-mail ontvangen? Vraag de kennisclip nu aan.

Meer kennis en inspiratie vindt u op de CPO Academy, het kennisplatform van het CPO. Met gratis columns en kennisclips van CPO-docenten en wetenschappers. Voor inspiratie, reflectie en nieuwe inzichten. Ga naar cpo.nl/academy

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top