Kennismaken op de Zuidas met Broodje Bird

Delen:

Op dinsdag 27 november jl. ontving Bird & Bird een groep van twintig studenten van de faculteitsverenigingen JFAS & QBDBD voor een lekkere lunch op de Zuidas.

Recruiter Marlou Arnouts: “We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om op een laagdrempelige manier kennis te maken met studenten. Daarbij houden wij rekening met het drukke schema van studenten. Dat kan ervoor zorgen dat we, net zoals vandaag, naar de studentensteden gaan of events organiseren na afloop van colleges. Een goed voorbeeld hiervan is het evenement de Legal Tech Snack waarbij studenten een hapje mee kunnen eten en aan kunnen schuiven bij een lezing over een technische ontwikkeling. Niet alleen krijgen ze zo meer te horen over onderwerpen zoals artificial intelligence en 3D printing maar krijgen ze ook inzicht in de mogelijke consequenties voor bestaande wetgeving. Studieverenigingen zijn hierover erg enthousiast en organiseren zelf vaak evenementen met kantoren die lang niet zo formeel zijn als je denkt, gewoon inschrijven dus! Zo proef je de sfeer, spreek je de mensen die er werken en kom je erachter waar jij je carrière wilt beginnen.”

Stap naar de arbeidsmarkt

Manouk Steijn (voorzitter QBDBD) vult aan dat QBDBD als studievereniging hun rechtenstudenten ondersteunt in de stap naar de arbeidsmarkt. Dit doen zij onder andere door studenten de kans te bieden om kennis te maken met verschillende kantoren. Studenten doen tijdens hun studie veel kennis op over het recht, maar waar zij deze kennis willen toepassen is vaak nog de vraag. Als bestuur probeert QBDBD het gat tussen het studentenleven en de arbeidsmarkt zo klein mogelijk te houden en studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op het ”werkende leven’.

Laagdrempelige lunch

Lidwien Stegeman (commissaris extern JFAS) vond het opvallend dat de lunch zo laagdrempelig was en studenten alles konden vragen. “Dit kwam waarschijnlijk doordat er veel jonge werknemers van Bird & Bird aanwezig waren. De geselecteerde studenten hebben op deze manier een goed beeld kunnen krijgen bij het kantoor en de sfeer die er hangt. Tijdens deze recruitmentlunch had je uitgebreid de kans om kantoorgenoten te spreken en kreeg je zelfs sollicitatietips. Ook studenten die nog alle mogelijkheden aftasten vonden het prettig om te horen welke rechtsgebieden en sectoren bediend worden binnen Bird & Bird wat hen ook nog kan helpen bij het oriënteren op een studierichting.”

Kortom een zeer geslaagde middag met veel gezelligheid en genoeg inhoudelijke informatie waar de studenten van JFAS & QBDBD mee vooruit kunnen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven