Kinderrechtenscriptieprijs voor Leidse Marit Buddenbaum

Delen:

Leidse student-assistent Marit Buddenbaum heeft de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs gewonnen voor haar scriptie over het recht van het kind op contact met broers en zussen.

De Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt door Defence for Children samen met de afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden voor de beste masterscriptie op het terrein van kinderrechten.

Op de website van de universiteit lezen we het commentaar van Jaap Doek: ‘Marit heeft in haar goed onderbouwde scriptie uiteengezet dat het van groot belang is voor elk kind om contact te kunnen (blijven) onderhouden met broers en zussen (siblings) en dat dit belang als een recht moet worden erkend. De invalshoek in de scriptie van Marit is heel origineel en behandelt in de context van het VN-Kinderrechtenverdrag een te zeer onderbelicht onderwerp.’

Lees hier het complete artikel.

(foto Universiteit Leiden)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven