Lars van Vliet (Maastricht) betrokken bij geruchtmakende rechtszaak

Delen:

Het begon met een overzees telefoontje, afkomstig van de advocaten van het Californische Norton Simon Museum. Niet veel later was Maastrichts universitair docent Lars van Vliet als getuige-deskundige betrokken bij een geruchtmakende rechtszaak.

De inzet is een tweeluik van Lucas Cranach de Oudere, als roofkunst teruggeclaimd door de erfgename van de Joodse kunsthandelaar Jacques Goudstikker, zo lezen we op de website van de Maastrichtse universiteit. Mede door het onderzoek van Van Vliet ving zij na een proces van twaalf jaar bot. “Ik heb me altijd enorm voor kunst geïnteresseerd, maar ik had nooit kunnen bedenken dat ik bij zo’n procedure betrokken zou raken,” zegt Van Vliet, gespecialiseerd in rechtsvergelijkend privaatrecht. Hij kijkt terug op een “ontzettend leerzame en spannende periode” waarin hij tientallen meters aan archief doorploegde.

Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven