Lars van Vliet (Maastricht) betrokken bij geruchtmakende rechtszaak

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het begon met een overzees telefoontje, afkomstig van de advocaten van het Californische Norton Simon Museum. Niet veel later was Maastrichts universitair docent Lars van Vliet als getuige-deskundige betrokken bij een geruchtmakende rechtszaak.

De inzet is een tweeluik van Lucas Cranach de Oudere, als roofkunst teruggeclaimd door de erfgename van de Joodse kunsthandelaar Jacques Goudstikker, zo lezen we op de website van de Maastrichtse universiteit. Mede door het onderzoek van Van Vliet ving zij na een proces van twaalf jaar bot. “Ik heb me altijd enorm voor kunst geïnteresseerd, maar ik had nooit kunnen bedenken dat ik bij zo’n procedure betrokken zou raken,” zegt Van Vliet, gespecialiseerd in rechtsvergelijkend privaatrecht. Hij kijkt terug op een “ontzettend leerzame en spannende periode” waarin hij tientallen meters aan archief doorploegde.

Lees verder

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top