Laurie Kuijpers (Simmons & Simmons) over haar pensioen

Overstapper van de week is Laurie Kuijpers. Kuijpers is als partner toegetreden tot het Amsterdamse Employment, Incentives & Pensions team van Simmons & Simmons. Kuijpers is gespecialiseerd in pensioenrecht en is afkomstig van Loyens & Loeff.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dank je wel! Simmons & Simmons heeft mij benaderd om de employment, incentives & pension praktijk te komen versterken en daarmee bij te dragen aan de verdere groei van het kantoor. Mijn praktijk past beter bij de ambities en strategie van Simmons & Simmons. Zij hebben een sterke focus op financial institutions en asset management met een groot internationaal netwerk. De pensioenpraktijk sluit daar naadloos bij aan. De markt is ook volop in beweging en dat biedt veel kansen en mogelijkheden. Ik kijk er erg naar uit om samen met mijn collega’s de praktijk verder uit te bouwen. Naast het werk is er veel aandacht voor diversiteit en inclusiviteit, wat voor mij een belangrijk onderwerp is. 

Was het desondanks moeilijk om deze beslissing te nemen?
Ik heb een ontzettend leuke en leerzame tijd gehad bij Loyens & Loeff en ook een sterke band opgebouwd. Dan is zo een beslissing altijd lastig. Ik heb er lang en goed over nagedacht, maar ik wilde deze kans niet voorbij laten gaan. Vanaf het eerste moment voelde ik mij ontzettend welkom en na de eerste weken kan ik met overtuiging zeggen dat ik geen spijt heb van de overstap. 

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Ik heb altijd een voorliefde gehad voor grote, moeilijke en uitdagende zaken. Ik streef ernaar om altijd het beste uit mezelf en de zaak te halen. Ik nam mij voor om voor kantoren te gaan werken waar ik deze uitdaging zou kunnen vinden en zo geschiedde. In mijn carrière is dit altijd een rode draad geweest. 

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
Deels. Ik doe nog steeds met veel plezier uitdagende en complexe zaken. Maar de commerciële advocatuur verandert ook. Het gaat niet alleen om de mooie zaken; ik heb geleerd dat persoonlijke ontwikkeling, ontwikkeling van de jongere generatie en bijdrage aan diversiteit ook erg belangrijk is. 

Wat neemt u zich voor te gaan doen als u zelf met pensioen bent?
Dit is nog wel ver weg. Mijn man en ik hebben een voorliefde voor Frankrijk, dus ik kan mij voorstellen dat wij daar een deel van onze tijd zullen doorbrengen. Niets doen is echter niet echt iets voor mij, dus waarschijnlijk zal ik ook dan nog bezig willen blijven. Misschien in de vorm van een commissariaat of toezichtrol.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven