Partnerbijdrage van

Leergang vervoerrecht bij Erasmus School of Law

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Containers verloren op de Waddenzee? Aanvaring op de Nieuwe Waterweg? A16 dicht tijdens de spits door ladingverlies? Transport is een onmisbare schakel in onze economie, maar veroorzaakt soms ook problemen, die dan weer tot complexe juridische vragen en betwistingen aanleiding geven.

Wie is aansprakelijk wanneer er containers overboord slaan op de Waddenzee of wanneer twee schepen met elkaar in aanvaring komen? Welke argumenten kan een vervoerder inroepen om, ondanks schade aan de lading, toch geen aansprakelijkheid op te lopen? En hoe werkt beperking van aansprakelijkheid, waardoor iemand slechts een fractie van de schade moet betalen hoewel zijn aansprakelijkheid vast staat?

Vervoerrecht is een gespecialiseerde materie, met specifieke regels en rechtsfiguren, typische documenten, korte verjaringstermijnen, en nog andere valkuilen voor de oningewijden.  Door de belangrijke rol van het transport in de maatschappij en de economie komen echter veel mensen op een of andere manier in contact met het vervoerrecht – uiteraard advocaten, maar ook bedrijfs- en verzekeringsjuristen, magistraten, logistieke dienstverleners enz. Van hen allen wordt kennis – gaande van basiskennis tot doorgedreven specialisme – van het vervoerrecht verwacht.

De nieuwe Leergang Vervoerrecht, georganiseerd door Executive Education Erasmus School of Law, biedt in een reeks van 21 basismodules een inleiding tot het gehele vervoerrecht. Nadien wordt in 14 specialisatiemodules nader ingegaan op verschillende topics. Wie wenst kan de basisreeks en/of de specialisatiereeks afsluiten met een examen, dat bij welslagen resulteert in een certificaat. Alle modules kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden.

Voor meer informatie, zie www.executivemasters.nl/leergangen/vervoerrecht/

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Executive Education ESL helpt managers, ondernemers en andere professionals aan praktische kennis van het recht. In welke branche je ook werkt, je hebt altijd…

Meer berichten van partner

Andere interessante artikelen uit dit thema:

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top