Roy Heesakkers (Erasmus) over samen kathedralen bouwen

Roy Heesakkers studeerde af in 2015, en nu, bijna tien jaar later, verdedigt hij zijn proefschrift. Speciaal voor Mr. Studenten kijkt hij terug op zijn studententijd.

Delen:

Roy Heesakkers 'toen' (rechts). Met naast hem medestudenten Pauline Janssen en Pieter van Slobbe.

Roy Heesakkers verdedigt 8 maart 2024 zijn proefschrift aan de Erasmus Universiteit Rotterdam getiteld ‘Richting sociale en ecologische corporate governance: een theoretische analyse van de positie van het bestuur in het Nederlandse ondernemingsrecht’. Hij studeerde rechten in Utrecht (2010-2015) en verbleef in die periode een jaar aan de University of Cambridge. Na zijn afstuderen verbleef hij twee jaar als innovatiemanager in Kenia, om met fintech producten de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren. Daarna was hij een jaar docent ondernemingsrecht in Utrecht. In 2018 begon hij met zijn promotietraject aan Erasmus School of Law.

Wat is de beste en slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
Het Janskerkhof. Ik heb altijd enorm genoten van studeren in de oude binnenstad van Utrecht. De herinnering aan dat gevoel van gemeenschap, spontaniteit en ergens ook tijdloosheid koester ik enorm. De koffie in de UB mis ik niet. 

Wat was uw favoriete en uw minst favoriete vak?
Het ondernemingsrecht natuurlijk! Wat is er tenslotte mooier dan Boek 2? Aanleg voor het strafprocesrecht was me helaas niet gegeven. 

Wie was voor u een inspiratiebron?
Dat zijn er meerderen. Ik neig voor hier naar Bald de Vries, omdat hij me echt heeft leren lezen. Boeken zijn misschien wel onze meest indrukwekkende technologie. Daarin kunnen we ons meest innerlijk leven delen en door de eeuwen heen leren van onze voorouders. Bald heeft me daar toegang toe gegeven. 

Roy Heesakkers over sociale en ecologische corporate governance - Mr. online
Roy Heesakkers ‘nu’

Wat zou u achteraf aan uw curriculum willen veranderen?
Een vak over complexe systeemtheorie – de basis van de klimaatwetenschappen. Volgens mij is een basiskennis daarvan voor iedereen essentieel in de tijd die voor ons ligt. Het boek ‘Thinking in Systems: A Primer van Donella Meadows’ heeft echt mijn wereldbeeld veranderd. 

 Wat wilt u de huidige generatie rechtenstudenten aan advies meegeven?
Jullie werkend leven eindigt rond 2070. Hoe hoop je dat de wereld er dan uit ziet? Aan welk aspect daarvan zou je het allerliefste willen bijdragen? Maak daar je werk van. Veertig jaar is een lange tijd. Als we allemaal iets kiezen waar we in geloven, dan kunnen we samen kathedralen bouwen. En het is nog leuk ook.

Roy Heesakkers is deze week ook Mr. van de week. Lees het interview hier.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven