Leidse Thijmen Nuninga winnaar van de NJV-Publicatieprijs 2019

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De NJV-publicatieprijs is uitgegaan naar Thijmen Nuninga voor het beste wetenschappelijke artikel. Thijmen Nuninga is verbonden aan het Leidse Instituut voor Privaatrecht als Meijers PhD Fellow.

De website van de Leidse universiteit vermeldt dat Thijmen Nuninga de prijs kreeg voor zijn artikel ‘Recht, plicht, bevel’, dat is gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht (NTBR 2018/21). Nuninga gaat in zijn artikel in op de grenzen van het rechterlijk bevel en verbod. Hoe ver mag een rechterlijk bevel eigenlijk reiken? Kan de rechter vrijuit preventieve maatregelen formuleren of is hij daarbij gebonden door het materiële recht? Nuninga concludeert het laatste: de remedie volgt het recht, niet andersom. Lees hier het hele bericht.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top