Levi Jacobs (Jacobs Legal Services) over werken vanuit passie

Overstapper van de week is Levi Jacobs. Jacobs werkt sinds 1 april 2024 als (bedrijfs)jurist vanuit zijn eigen kantoor: Jacobs Legal Services in Den Haag. Hij is gespecialiseerd in vastgoedrecht. Jacobs was hiervoor verbonden aan BarentsKrans.

Delen:

Levi Jacobs

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Welk gat in de markt heeft u gevonden?
Het is lastig te spreken van een gat in de markt. Ik denk eerder dat ik vanuit mijn passie ben gaan werken. De grote kantoren waar ik heb gewerkt, hebben mij veel gebracht. Kennis, vaardigheden en veel prettige connecties. Maar het heeft me ook doen inzien dat persoonlijk contact met mijn cliënten mij het meeste energie geeft. Als advocaat of jurist kun je veel betekenen, op juridisch vlak, maar ook door iemands zorgen weg te nemen. De stap naar een eigen kantoor is me daarom erg goed bevallen. Als ik op deze manier mensen kan bijstaan, is voor mij sprake van een gat in de markt. 

Heeft u de inrichting van uw kantoor zelf gedaan? Wat is de stijl van uw kantoor?
De inrichting is vrij simpel. Dat is ook waar ik voor sta: een doelgerichte aanpak waarbij de oplossing zo simpel mogelijk vertaald moet kunnen worden. Ik ben er heilig van overtuigd dat kennis van zaken weerspiegelt in een helder en to the point advies, geschreven in een begrijpelijke taal. Dat is denk ik ook de stijl van mijn kantoor: vanuit kennis toewerken naar een pragmatische oplossing. 

Vijf jaar geleden was u bij ons Starter van de week, en toen vertelde u dat u zichzelf over vijf jaar nog bij Pot Jonker Advocaten als advocaat vastgoedrecht zag zitten, en dat u hoopte over vijf jaar een korte-verhalenbundel uitgegeven te hebben. Is dit laatste u gelukt?
Mijn tijd bij Pot Jonker was heel leerzaam. Het is een kwaliteitskantoor waar stuk voor stuk goede advocaten werken. Vanwege mijn verhuizing naar Den Haag ben ik uiteindelijk overgestapt naar BarentsKrans. Was ik in Haarlem blijven wonen, dan had ik misschien nog wel bij Pot Jonker gezeten.
Vastgoedrecht loopt als een rode draad door mijn carrière, in die zin klopt mijn voorspelling wel. Wat mij betreft blijft dat zo, hoewel mijn huidige praktijk iets breder is. Zo ben ik bezig met de juridische kant van het opzetten van een productielijn in het buitenland voor een bedrijf dat kiteboarden ontwikkelt.
Een verhalenbundel had ik graag uitgegeven, helaas is dat er nog niet van gekomen. Wel ben ik bezig aan een roman die in februari 2025 zal verschijnen bij Atlas Contact. Daar verheug ik me op. Het prettige aan een eigen kantoor is dat ik ruimte kan maken voor het schrijven. De juridische werkzaamheden komen in golven. Van heel druk tot een week niets. Voor mij is dat ideaal omdat ik op die manier een week lang aan mijn roman kan werken. 

Als u over vijfentwintig jaar een boek over uw eigen werkzame leven zou schrijven, wat hoopt u dan als laatste alinea op te kunnen schrijven?
Ik hoop vooral terug te kunnen kijken op een carrière waarin ik zowel ben blijven schrijven als mensen ben blijven bijstaan in juridische kwesties. Beide zijn me erg dierbaar.  

Welke schrijver zou u de lezers van Mr. Online willen aanraden?
Ferdinand von Schirach, een Duitse advocaat en schrijver van voornamelijk korte verhalen die gebaseerd zijn op gevallen uit zijn strafrechtpraktijk. 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven