Lot Visser (VU) winnaar essaywedstrijd ‘De rechter in de samenleving’

Het gerechtshof Den Haag schreef een essaywedstrijd uit met als thema ‘De rechter in de samenleving’. Het essay ‘Rechterlijke onafhankelijkheid: een contradictio in terminis?’ van Lot Visser is als het winnende essay uitgeroepen.

Delen:

illustratie: Depositphotos

“We ontvingen mooie essays over dit onderwerp”, vertelt het gerechtshof. “De jury heeft het essay ‘Rechterlijke onafhankelijkheid: een contradictio in terminis?’ van Lot Visser als het winnende essay uitgeroepen. Lot Visser is student rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit. De jury zegt over haar essay: ‘Het essay van Lot Visser stemt tot nadenken. De benadering van het onderwerp is filosofisch en origineel. Het verhaal is helder geformuleerd en toont een goede samenhang. Het essay is actueel door het aanhalen van voorbeelden als big data en algoritme. Tenslotte heeft het essay een positieve toon.'”

De jury bestond uit raadsheren en andere medewerkers van ons hof: mr. Miranda Boon (coördinerend schrijfjurist handelsrecht); mr.dr. Alexander Bosman (raadsheer belastingrecht); prof.mr. Fatih Ibili (raadsheer familierecht); mr. Kiki Plugge (senior raadsheer strafrecht) en drs. Maartje Verweij (senior communicatieadviseur / persvoorlichter). Lot was niet de enige die door de jury opgemerkt was. Eva ten Hoor en Zehra Gundogan kregen allebei voor hun essay een eervolle vermelding.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven