Lusan Derksen (Radboud) wint landelijke scriptieprijs Stichting Beer impuls

Lusan Derksen (Radboud Universiteit Nijmegen) heeft de landelijke scriptieprijs Stichting Beer impuls gewonnen met haar scriptie ‘Prikken, pressie, privacy - Een onderzoek naar de zorgplicht van de werkgever jegens (on)gevaccineerde werknemers’.

Delen:

vlnr Cees van Dam, Theo Kremer, Lusan Derksen, Ingeborg Haazen, John Beer

Na uitvoerig beraad heeft de jury – prof. mr. C.C. van Dam, mr. dr. F.Th. Kremer en mr. J.M. Beer – besloten de scriptieprijs 2023 toe te kennen aan Lusan Derksen, en aan de betrokken vakgroep van de Radboud Universiteit Nijmegen, met de scriptie ‘Prikken, pressie, privacy – Een onderzoek naar de zorgplicht van de werkgever jegens (on)gevaccineerde werknemers’. De scriptie van Lusan gaat over een cruciaal juridisch aspect van de coronacrisis: de zorgplicht van de werkgever jegens gevaccineerde en ongevaccineerde werknemers. Voor de jury is van betekenis dat het onderwerp in de literatuur nog weinig is beschreven en er nog weinig rechtspraak over bestaat. Lusan heeft daarom in een belangrijk aantal opzichten moeten pionieren, door te zoeken naar parallellen en analogieën voor de noodzakelijke analyses. De jury is onder de indruk van de wijze waarop Lusan zich van deze taak heeft gekweten. Bij de conclusies steekt Lusan haar mening bovendien niet onder stoelen of banken. En ten slotte heeft ze door het vervlechten van nieuwsberichten de scriptie niet alleen verlevendigd maar hierin ook het bredere kader van het coronadebat tot uitdrukking gebracht.

Aan de prijs zit een geldbedrag van 1750 euro voor Lusan, en de vakgroep burgerlijk recht van de Radboud Universiteit Nijmegen, die de winnende scriptie heeft ingezonden, ontvangt hetzelfde bedrag.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven