Maaike de Boorder (Ploum) over allerlei verschillende opdrachten

Student-stagiair van de week is Maaike de Boorder. Maaike liep stage bij Ploum. “Mijn stage zal me zeker een voorsprong geven tijdens mijn master.”

Delen:

Maaike de Boorder

Maaike de Boorder (23) studeert rechten en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij verwacht in 2025 af te studeren. Maaike loopt stage bij Ploum Rotterdam op de afdeling IP&IT in de periode maart-april 2024. 

Wanneer ben je begonnen met je studie en weet je al wat je master gaat worden?
Ik ben in 2019 begonnen met de studies rechtsgeleerdheid en bedrijfskunde en ik heb deze afgelopen zomer afgerond. De eerste helft van het collegejaar ben ik op uitwisseling geweest naar Hong Kong en ik loop nu stage bij Ploum. Ik ben van plan om in september de master informatierecht of privaatrecht te volgen aan de Universiteit van Amsterdam.

Wat is je tot nu toe meegevallen aan je studie en wat tegengevallen?
Het feit dat de twee studies zo goed te combineren waren viel mij mee. De Erasmus Universiteit regelt alles zodat je nooit tegelijkertijd tentamens of deadlines hebt, wat super fijn is.
Wat mij tegenviel was vooral dat ik een groot deel van mijn studie tijdens corona heb gevolgd, waardoor het sociale contact minder was.

Wat is jouw geheim om je focus te houden tijdens het studeren?
Mijn telefoon thuislaten!

En was het leuk om stage te lopen?
Ik vond het leuk en leerzaam om de afgelopen twee maanden (maart-april) stage te lopen bij Ploum. De sfeer op dit kantoor is goed en (vrij) informeel. Ik hield me bezig met allerlei verschillende opdrachten. Bijvoorbeeld het opstellen van een sommatiebrief, het verrichten van jurisprudentieonderzoek en het schrijven van een memo.

Wat is het belangrijkste dat je tijdens je stage geleerd hebt?
Ik heb inhoudelijk veel geleerd, vooral omdat er in de bachelor geen vak is dat specifiek over IP/IT gaat. Hierdoor heb ik me verdiept in wetten en rechtsgebieden die voor mij nog onbekend waren, zoals het auteursrecht, privacyrecht, merkenrecht en aanbestedingsrecht. Mijn stage zal me zeker een voorsprong geven tijdens mijn master.

Heb je nog een leuke blunder gemaakt?
Na het schrijven van een memo over het Wetsvoorstel modernisering en vereenvoudiging bewijsrecht, werd mij gevraagd om dit voor te dragen aan de sectie. Omdat ik zo druk was met alles doornemen was mij niet opgevallen dat we in een ander zaaltje zaten dan normaal, waardoor ik in het verkeerde zaaltje zat. Gelukkig kwam ik er snel achter en was ik maar een paar minuten te laat, maar toch een reminder om altijd goed in de agenda te kijken.

Wat is je tip voor medestudenten als het gaat om stagelopen?
Doe mee aan de sociale aspecten van het werk, zoals mee borrelen, koffiedrinken of meedoen aan andere activiteiten die het kantoor organiseert. Daarnaast natuurlijk je best doen als iemand iets van je vraagt, maar dat lijkt mij vanzelfsprekend.

Wat was je goede voornemen toen je na de zomer met dit studiejaar begon? Geldt dat nog, of denk je: volgend studiejaar weer een kans?
Mijn voornemen dit jaar was het opdoen van veel nieuwe ervaringen en dat is zeker gelukt.
Volgend jaar staat in het teken van mijn master, dus mijn voornemen is vooral om die goed af te ronden en veel te leren.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven