Maarten Hendriks (Evers Soerjatin): ‘Een stage met veel memorabele momenten’

Delen:

Student-stagiair deze week is Maarten Hendriks. Maarten loopt stage bij Evers Soerjatin. Hij was benieuwd naar de sfeer daar op kantoor. “Van tevoren was tegen mij gezegd dat er een gezellige informele sfeer hing, maar ja, dat zeggen alle advocatenkantoren.”

Maarten Hendriks (25) heeft afgelopen collegejaar zijn master in Work and Organisational Psychology afgerond en is sinds september begonnen aan de master Onderneming en Recht aan de Universiteit Utrecht. Hij loopt van september tot en met november drie dagen in de week stage bij Evers Soerjatin in Amsterdam.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Tijdens mijn studie en eerdere stage bij Norton Rose Fulbright ben ik erachter gekomen dat ik een zekere affiniteit heb met corporate litigation. Evers Soerjatin is een nichekantoor die grote en uitdagende zaken op dit gebied doet. Daarnaast spreekt een klein kantoor mij aan omdat je op deze manier iedereen op kantoor kent en daardoor een hechtere band met mensen kan opbouwen.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Omdat ik al eerder een andere stage gelopen heb, had ik een redelijk goed idee van hoe mijn taken als stagiair eruit zouden zien. Ik had alleen geen idee over wat er voor een sfeer zou hangen op kantoor. Van tevoren was tegen mij gezegd dat er een gezellige informele sfeer hing, maar ja, dat zeggen alle advocatenkantoren. Er hangt trouwens wel daadwerkelijk een relaxte en gezellige sfeer.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Ik heb de eerste keer een kort kennismakingsgesprek gehad op de Individuele Gesprekkendag van de JSVU Utrecht. Dit gesprek was van beide kanten goed bevallen dus hebben we afgesproken dat ik nog een keer op kantoor een gesprek zou hebben. Dit was een informeel gesprek met twee advocaten waarbij het ging over mijn cv, hobby’s en waarbij ik vooral veel vragen over de rechtspraktijk kon stellen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Tijdens mijn stage tot nu heb ik al veel memorabele momenten mogen meemaken. Ik ben bijvoorbeeld naar verschillende interessante zittingen mee geweest. Daarnaast zal ik nooit vergeten dat drie advocaten een afscheidslied hadden geschreven voor afzwaaiend personeel en dat zij dit lied uit volle borst opvoerden, gekleed in goudenglitterjasjes en voorzien van enorme pruiken. Ik denk dat dit kenmerkend is voor het kantoor en dat dit de gemoedelijke sfeer bevordert.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Als ik terugkijk zou ik mezelf voor mijn eerste stagedag misschien iets beter inlezen in het rechtsgebied. Je leert natuurlijk heel veel op je stage, maar een bepaalde basiskennis is toch wel prettig om je werk goed uit te voeren.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Tot op heden is een groot blunder mij nog bespaard gebleven, gelukkig. Maar ik heb nog twee maanden om er een te begaan, dus we zullen zien. Mijn grootste succes is niet zozeer een persoonlijk succes maar een klein bucketlist-item dat ik kon afstrepen. Ik wilde namelijk heel graag een keer een zitting van de Ondernemingskamer bijwonen.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Dit is voor mij persoonlijk een moeilijke vraag. Gezien mijn duale achtergrond in organisatiepsychologie en ondernemingsrecht twijfel ik nog tussen de consultancy en de advocatuur. Gelukkig heb ik nog een jaar om de knoop door te hakken, maar ik vind de advocatuur nog steeds heel aantrekkelijk.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven