Maastricht presenteert zich

Delen:

Op 21 november vond het jaarlijkse Lex Mosae weer plaats. Verschillende juridische organisaties uit Maastricht kwamen naar de faculteit om de studenten kennis met hen te laten maken.

“Er waren vijf advocatenkantoren. De Rechtspraak was er ook bij”, vertelt Caro Breikers van JFV Ouranos. “Die gaf een presentatie over wat voor een verschillende banen je allemaal bij De Rechtspraak hebt. Wat het inhoudt om een Rio-opleiding te doen, en welke eisen er gesteld worden. Daarnaast vertelde De Rechtspraak dat er in de zomer altijd een summer court is. Deze duurt een week, en geeft je een kijkje achter de schermen op de rechtbank. Tijdens deze week mag je meelopen met een officier van justitie en ga je verschillende casussen naspelen.”

Vervolgens gaf Boels Zanders een workshop. “Zij hadden een goede presentatie in elkaar gezet om ons te laten zien hoe het er bij een groter kantoor aan toe gaat. Welke rechtsgebieden zij allemaal behandelen, en hoe een dag van een student-stagiair eruitziet. Na deze leuke workshops was er nog mogelijkheid tot een speeddate met alle kantoren die aanwezig waren, zodat iedereen nog vragen kon stellen, aan elk kantoor. Het was wederom een geslaagde avond, die leuk was voor bedrijven en handig voor studenten.”

  

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven