Maria bevrijd uit kluis

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Heb je het Mariabeeld in de Ceruttizaal van het Grotiusgebouw van Radboud Universiteit al gezien? De faculteit heeft het ooit gekregen van hoogleraar Strafrecht en strafprocesrecht Wim Jonkers. Omdat het beeld zo kostbaar is, lag het jarenlang in de kluis van de Universiteitsbibliotheek. Nu heeft het een prominente plek gekregen.

Wie was die Wim Jonkers, die dat mooie beeld naliet? “Jonkers werd in 1923 geboren in Helmond. Na in 1949 als priester ingewijd te zijn, begon hij zijn rechtenstudie in Nijmegen”, zo lezen we op de website van de universiteit. “Jonkers behaalde cum laude zijn doctoraalexamen en werd benoemd tot lector in de criminologie. In 1970, 21 jaar na de start van zijn rechtenstudie, werd Jonkers benoemd tot hoogleraar Strafrecht en strafprocesrecht. Hij overleed in 1986, één jaar voor zijn emeritaat. Jonkers liet, in een brief gericht aan toenmalig decaan hoogleraar Strafrecht Geert Corstens, een laatmiddeleeuws Mariabeeld na aan de faculteit. Hij was er zeer aan gehecht en gunde het beeld een ‘waardige plaats’ in de faculteit.”

Lees hier het volledige artikel.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top