Maria bevrijd uit kluis

Delen:

Heb je het Mariabeeld in de Ceruttizaal van het Grotiusgebouw van Radboud Universiteit al gezien? De faculteit heeft het ooit gekregen van hoogleraar Strafrecht en strafprocesrecht Wim Jonkers. Omdat het beeld zo kostbaar is, lag het jarenlang in de kluis van de Universiteitsbibliotheek. Nu heeft het een prominente plek gekregen.

Wie was die Wim Jonkers, die dat mooie beeld naliet? “Jonkers werd in 1923 geboren in Helmond. Na in 1949 als priester ingewijd te zijn, begon hij zijn rechtenstudie in Nijmegen”, zo lezen we op de website van de universiteit. “Jonkers behaalde cum laude zijn doctoraalexamen en werd benoemd tot lector in de criminologie. In 1970, 21 jaar na de start van zijn rechtenstudie, werd Jonkers benoemd tot hoogleraar Strafrecht en strafprocesrecht. Hij overleed in 1986, één jaar voor zijn emeritaat. Jonkers liet, in een brief gericht aan toenmalig decaan hoogleraar Strafrecht Geert Corstens, een laatmiddeleeuws Mariabeeld na aan de faculteit. Hij was er zeer aan gehecht en gunde het beeld een ‘waardige plaats’ in de faculteit.”

Lees hier het volledige artikel.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven