Partnerbijdrage van

“Massaschadezaken: schade moet abstract worden vastgesteld”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Ruud Hermans

Geschilbeslechting is duur, traag en lost het achterliggende probleem niet altijd op, vindt CPO-hoogleraar Ruud Hermans. “Bij sommige massaschadezaken is het probleem volledig uit de hand gelopen.”

Massaschadezaken zijn zaken waarbij meerdere personen door dezelfde of vergelijkbare gebeurtenissen schade hebben geleden waarvoor een of enkele partijen verantwoordelijk is of zijn. Te denken valt aan aardbevingsschade, schade geleden door de verkoop van financiële producten zoals rentederivaten, effectenlease en woekerpolissen, schade geleden door aandeelhouders (prospectusaansprakelijkheid, niet tijdig publiceren van koersgevoelige informatie), letselschade veroorzaakt door defecte producten of dierziekten (Chroom-6, Q-koorts), of psychische schade (bijvoorbeeld veroorzaakt door (seksueel) misbruik in kerkelijke organisaties of de jeugdzorg).

Het aantal gedupeerden bedraagt in sommige massaschadezaken enkele honderdduizenden. In sommige gevallen staan mensen ermee op en gaan zij ermee naar bed. De bedragen die daarmee zijn gemoeid kunnen oplopen tot meer dan een miljard per zaak. Het gaat dus om zaken met een groot maatschappelijk belang.

Lees het volledige artikel op verderdenken.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top