Mensenrechtenambassadeur Bahia Tahzib-Lie roept op tot dialoog in het onderwijs

Op 10 december is het de Internationale Mensenrechtendag. Op die dag zal de Nederlandse mensenrechtenambassadeur, Bahia Tahzib-Lie, pleiten voor een intergenerationele dialoog over mensenrechten, met jongeren in het middelpunt. Zij is ervan overtuigd dat mensenrechten een grotere plaats moeten krijgen op scholen en universiteiten. Bahia Tahzib-Lie spreekt die dag de Max van der Stoel Human Rights Lecture uit aan Tilburg University.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Mensenrechtenambassadeur Bahia Tahzib-Lie

Als mensenrechtenambassadeur bevordert Bahia Tahzib-Lie namens het Koninkrijk der Nederlanden de mensenrechten in de wereld. Ook zet zij zich in om de dialoog over mensenrechten in Nederland en daarbuiten te stimuleren. Eerder was ze onder meer ambassadeur van Nederland in Qatar, speciaal gezant van de minister van Buitenlandse Zaken voor VN-aangelegenheden en particulier secretaris van HM Koningin Máxima.

Tijdens het event zullen ook de Max van der Stoel Human Rights Awards uitgereikt worden. Deze twee prijzen worden uitgereikt voor het beste proefschrift en de beste masterthesis op het gebied van de mensenrechten verdedigd aan Nederlandse en Vlaamse universiteiten.

Wil je meer weten en erbij zijn? Kijk dan op de website van Tilburg University.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top