Merel Pontier: strafrechtadvocate in de VS

Merel Pontier heeft een bijzondere carrière. Ze is strafrechtadvocate in de VS en alumna van Erasmus School of Law. Reden voor de Rotterdamse rechtenfaculteit om haar eens beter te leren kennen. Over haar studententijd, de doodstraf en meer.

Delen:

Merel wilde graag in aanraking komen met het strafrecht, daarom koos ze er tijdens haar bachelor voor veel stages te lopen bij strafrechtkantoren. In het bijzonder het Amerikaanse strafrechtssysteem vond Merel interessant, zo lezen we in het artikel op site van Erasmus School of Law. “Deze interesse werd initieel gewekt door de CSI-programma’s die ze op jongere leeftijd keek. Ze besloot dan ook om tijdens haar bachelor stage te lopen in New York. Ze was 21 toen ze een stage vond bij een strafrechtadvocaat gespecialiseerd in witteboordencriminaliteit op Wall Street. ‘Ik heb mijn bachelor op pauze gezet en daar een half jaar gewerkt aan fraudezaken. Je moet dan echt denken aan fraudezaken van het kaliber Wolf of Wall Street. Dat vond ik geweldig. Ik werkte op een heel klein kantoor, dus ik mocht altijd overal mee naartoe. Dat was mijn eerste aanraking met het Amerikaanse strafrechtssysteem en dat smaakte naar meer.'”

Lees hier het volledige artikel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven