Minder nieuwe ontslagzaken

Delen:

Beeld bij OntslagzakenDe instroom van nieuwe ontslagzaken bij rechtbanken is in juli sterk afgenomen. De daling volgt na een forse stijging van ontslagzaken in juni. Er zijn vorige maand ongeveer 250 nieuwe ontslagzaken aangebracht, ongeveer een derde van de gemiddelde instroom in deze maand. Dat blijkt uit een inventarisatie van voorlopige cijfers door de Raad voor de rechtspraak.

Per 1 juli is het nieuwe ontslagrecht in werking getreden. Het ontslaan van werknemers wordt in de nieuwe wet in het algemeen moeilijker maar goedkoper. De stijging van de instroom in juni zou er op kunnen wijzen dat werkgevers voor de inwerkingtreding van het nieuwe ontslagrecht werknemers wilden ontslaan. De fors lagere instroom van in juli ligt hiermee in lijn. Het is nog niet te zeggen of het lage niveau van juli zich zal doorzetten in de rest van 2015.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven