Mirjam de Blécourt (Baker & McKenzie) beste vrouwelijke arbeidsrechtadvocaat van Europa

Delen:

Mirjam de BlécourtMirjam de Blécourt, partner van de sectie Employment & Pensions bij Baker & McKenzie Amsterdam, is uitgeroepen tot ‘Best in Labour & Employment’. Ze werd in Londen uitverkozen tijdens de jaarlijkse European Women in Business Law Awards. Dit is een initiatief van de Euromoney Legal Media Group en de International Financial Law Review als blijk van waardering voor individuele toptalenten en excellente initiatieven in een speciaal vakgebied.

Mirjam de Blécourt is verkozen uit acht genomineerde Europese vrouwelijke arbeidsrechtadvocaten. In 2011 en 2012 was ze ook al de beste.

De Blécourt kreeg de onderscheiding voor haar bijzondere verdiensten binnen het arbeidsrecht. In 2015 droeg ze er met een artikel mede aan bij dat de ontslagvergoeding voor werkgevers ouder dan 50 jaar verhoogd werd.
Daarnaast ontwikkelde ze samen met Daniëlle Pinedo (Baker & McKenzie), prof. Willem Bouwens (VU) en mr. Vivien Bij de Vaate (ook VU) een verhelderende informatieve poster waarin alle vormen van ontslag op grond van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ) eenvoudig en beknopt worden weergegeven.

Ook schreef ze een uitgebreide Engelstalige gids titel: Dismissal Law in the Netherlands: A Practical Guide – over de werking van de WWZ, die werd gepubliceerd in februari van dit jaar.

Zelf zegt ze over het winnen van de award: “Ik ben zeer trots op deze mooie award. Arbeidsrecht is enorm in beweging. Onze cliënten kampen met (internationale) vraagstukken op arbeidsrechtelijke gebieden, van collectief ontslag tot de Wet Normering Topinkomens (WNT). Deze award is een kroon op het werk dat we met onze sectie hebben bereikt.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven