Mirjam Klompenhouwer (VanEps Kunneman VanDoorne) over een klein eiland

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Mirjam Klompenhouwer - VanEps Kunneman VanDoorne

Overstap van de week is Mirjam Klompenhouwer. Klompenhouwer (32) is vertrokken naar Curaçao om als litigation advocaat bij VanEps Kunneman VanDoorne te starten. Ze is afkomstig van BASE Advocaten in Rotterdam.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U bent vertrokken naar het tropische Curaçao. Was u het Nederlandse klimaat zat?
In de tijd dat de beslissing viel, was het in Nederland inderdaad erg grijs en regenachtig. Dat maakte de keuze om naar Curaçao te verhuizen zeker makkelijker, maar het klimaat was natuurlijk niet doorslaggevend. Het avontuur, en het opdoen van nieuwe (werk)ervaringen om onszelf uit te dagen en breder te oriënteren, wel.

Welke persoonlijke bezittingen heeft u allemaal meegenomen?
Vrij weinig. Mijn vriend en ik vertrokken met twee koffers per persoon. Voornamelijk (zomer)kleding, wat foto’s van vrienden en familie en een klein prentje van Rotterdam. Inmiddels hebben we hier ook al van alles verzameld, dus als we ooit terug willen verhuizen dan wordt dat meer een uitdaging.

Wat heeft u met pijn in uw hart achter u gelaten?
Ons huis in het Oude Noorden van Rotterdam waar we met ontzettend veel plezier sinds een jaar woonden, de stad met alle fijne restaurantjes op loopafstand en natuurlijk mijn familie en vrienden. Maar ik vond het ook moeilijk om bij BASE weg te gaan.

Met welke argumenten hebt u VanEps Kunneman VanDoorne overtuigd dat zij u voor u moesten kiezen?
Eigenlijk hebben zij mij gevraagd te solliciteren, na een gesprek met mijn vriend (die nu ook bij VanEps Kunneman VanDoorne werkt). Met al zes jaar werkervaring op zak bij goede kantoren was het voor kantoor (en voor mij) vooral belangrijk dat de persoonlijke klik er was, en dat VanEps Kunneman VanDoorne voldoende overtuigd was van het feit dat wij daadwerkelijk de overstap zouden maken.

Wat wilt u bij VanEps Kunneman VanDoorne bereiken?
Omdat ik nu advocaat ben op een klein eiland spelen er heel andere belangen mee in de advisering dan in Nederland. Disputen hebben een grotere impact op de samenleving en de individuen die erbij betrokken zijn. Die ervaring hoop ik mee te nemen, zodat ik meer allround ben als het gaat om het oplossen van geschillen, of ze nou volledig zakelijk, meer persoonlijk of zelfs politiek van aard zijn.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top