Moddermanprijs 2022 toegekend aan Hannah Brodersen en Lucas Noyon

De Moddermanprijs over de jaren 2020-2021 is toegekend aan Hannah Brodersen (Université de Neuchâtel, Zwitserland) en Lucas Noyon (Hoge Raad der Nederlanden).

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
foto: Depositphotos

Hannah Brodersen, op dit moment werkzaam als postdoctoraal onderzoeker aan de Université de Neuchâtel (Zwitserland), krijgt de prijs toegekend voor haar proefschrift ‘Longer than life: How the ICTY strengthened the rule of law in Bosnia and Herzegovina and Serbia’, dat zij schreef aan de Universiteit Maastricht onder begeleiding van prof. mr. A.H. Klip en prof. dr. E. Versluis. 

Lucas Noyon, op dit moment werkzaam als medewerker van het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad der Nederlanden, krijgt de prijs toegekend voor zijn proefschrift ‘Strafrecht en publieke opinie. Een onderzoek naar de relatie tussen de strafrechtspleging en het publiek, met bijzondere aandacht voor het Openbaar Ministerie’, dat hij schreef aan de Universiteit Leiden onder begeleiding van prof. mr. J.H. Crijns en prof. dr. J.W. de Keijser.

De Moddermanprijs wordt toegekend door de aan de Universiteit Leiden verbonden prof. A.E.J. Moddermanstichting tot bevordering van het onderzoek op het gebied van de strafrechtswetenschappen. De prijs wordt eens in de twee jaar toegekend aan degene die in de twee voorafgaande kalenderjaren een proefschrift heeft verdedigd aan een Nederlandse universiteit dat betrekking heeft op het strafrecht en aanverwante wetenschappen voor zover die van belang zijn voor een goed inzicht in het strafrecht en dat getuigt van een bijzondere wetenschappelijke kwaliteit.  Naar het oordeel van de selectiecommissie voldeden de proefschriften van Brodersen en Noyon ruimschoots en in gelijke mate aan dit criterium, reden waarom de prijs dit jaar tweemaal wordt toegekend.

Naast de toekenning van de Moddermanprijs aan Hannah Brodersen en Lucas Noyon, heeft de selectiecommissie een eervolle vermelding toegekend aan het proefschrift van Sara Arendse, getiteld ‘De uiterlijke verschijningsvorm in het strafrecht. Een analyse van de jurisprudentie van de Hoge Raad’. Zij schreef dit proefschrift aan de Universiteit Leiden onder begeleiding van prof. mr. C.P.M. Cleiren en prof. mr. J.M. ten Voorde.

De selectiecommissie bestond dit jaar uit prof. mr. A.H. Klip (Universiteit Maastricht), prof. mr. K.K. Lindenberg (Rijksuniversiteit Groningen), prof. mr. C.P.M. Cleiren (Universiteit Leiden) en prof. dr. mr. M.J.F. van der Wolf (Universiteit Leiden/Rijksuniversiteit Groningen). De toekenning van de prijzen wordt gemotiveerd door de selectiecommissie tijdens de uitreiking op vrijdag 18 november 2022 in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit Leiden. De prijs bestaat uit een door de beeldhouwer F. Letterie ontworpen bronzen penning en een geldbedrag. 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top