Partnerbijdrage van

Mohamed Zaatout (Allen & Overy) laat alles gewoon op zich afkomen

Student-stagiair van de week is Mohamed Zaatout. “Ik zal denk ik nooit meer vergeten wat voor interessante bedrijven ik voorbij heb zien komen tijdens mijn stage die door Nederlandse ondernemers zijn opgebouwd”

Delen:

Mohamed Zaatout (23) studeert Ondernemingsrecht (master) aan de VU in Amsterdam. Mohamed verwacht in augustus 2021 af te studeren. Hij loopt stage in Amsterdam bij Allen & Overy in de praktijkgroep Corporate and M&A van april t/m mei 2021.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik had al stagegelopen bij twee andere advocatenkantoren, maar nog niet eerder bij een zogeheten Angelsaksisch kantoor. Ik hoorde ook positieve verhalen van andere studenten en ik wist dat Allen & Overy tot de (internationale) topkantoren behoort op het gebied van Corporate/M&A. Ik was dus wel benieuwd.

Hoe heb je ervoor gezorgd dat ze jou zouden kiezen?
Ik had van tevoren goed nagedacht over mijn motivatie voor het ondernemingsrecht en het kantoor. Verder was het een open sollicitatiegesprek, waarin ik kon vertellen wat mij persoonlijk interesseert. Mijn gesprekspartners leken ook oprecht benieuwd te zijn naar wie ik ben. Dat persoonlijke kon ik wel waarderen en zij volgens mij ook.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Ik kon meestal twee dagen per week naar kantoor. Hierdoor kon ik ook goed kennismaken met het kantoor. A&O heeft echt moeite gedaan om de stage tijdens de coronacrisis goed te organiseren. Ik kreeg bijvoorbeeld een laptop en tweede scherm mee naar huis. Qua opdrachten ben ik ook bij veel bijzondere projecten betrokken geraakt. Deze stage deed op dat vlak ook zeker niet onder voor een pre-corona stage.

Wat moet je zoal doen?
Ik werk juridische vraagstukken uit en help met het opstellen van (overname)contracten. Verder ben ik vaak bezig met het onderzoeken van bepaalde ondernemingsrechtelijke aspecten van bedrijven die worden overgenomen. Ik moet dan bijvoorbeeld onderzoeken hoe een bepaalde tak van een multinational in elkaar steekt.

Bevalt je stage? En wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Mijn student-stage bevalt mij enorm! Zowel de sfeer en de mensen als de inhoudelijke opdrachten en zaken die voorbijkomen. Ik zal denk ik nooit meer vergeten wat voor interessante bedrijven ik voorbij heb zien komen tijdens mijn stage die door Nederlandse ondernemers zijn opgebouwd.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Eigenlijk niet. Ik liet alles gewoon op me afkomen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik heb niet echt een blunder gemaakt. Wat ik zelf als succes beschouw, is de bijdrage die ik heb geleverd bij een grote overname van meerdere bedrijven. Ik kreeg toen veel verantwoordelijkheid, waardoor ik echt deel uitmaakte van het team. Toen ik achteraf hoorde van de betrokken advocaten dat ze veel aan mijn werk hadden en dit ook hebben gebruikt tijdens het onderhandelen, vond ik dat heel tof. Het is een bijzondere ervaring om mee te maken hoe je je rechtenopleiding niet alleen kunt inzetten als ‘juridisch’ jurist, maar ook als ‘onderhandelend’ jurist.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut. Deze stage bevestigde mijn wens om aan de slag te gaan in de commerciële rechtspraktijk.

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Dan kies ik voor Yuval Noah Harari. Dat worden vast interessante gesprekken.

Delen:

Scroll naar boven