Mr. ambassadeurs opnieuw bijeengekomen

Delen:

Foto groep
Foto groep

Woensdag 22 mei vond alweer de tweede ambassadeursavond plaats. Eind november was de eerste bijeenkomst, die met name in het teken stond van de wederzijdse kennismaking. De tweede van vorige week (op het kantoor van Simmons & Simmons in Amsterdam) viel uiteen in twee delen: voor de pauze een educatief deel. Na de pauze werd er gebrainstormd over de vraag hoe Mr. Studenten een (nog) groter bereik kan krijgen onder rechtenstudenten.

De Mr. ambassadeurs vormen de ruggengraat van Mr. Studenten. Elke rechtenfaculteit kent één of meer ambassadeurs. Zij zorgen voor de inhoud van de website en houden zich daarnaast bezig met het uitdelen van nummers van Mr. en tenslotte ‘bewaken’ ze de displays die op alle faculteiten staan.

Na een welkomstwoord gaf Simmons & Simmons recruiter Claire van Raay een korte masterclass over hoe effectief te solliciteren. Met name stond ze stil bij het belang van de samenstelling van een goede sollicitatiebrief. Na haar was het woord aan Remko Nugteren van het Bredase Urban Heroes, een bureau dat zich toelegt op het succesvol communiceren, gebruik makend van met name online media. In zijn bijdrage gaf Remko tips & trucs hoe effectief te communiceren met de doelgroep van Mr. Studenten.

De brainstorm na de pauze leverde tal van leuke en originele ideeën op. Herhaaldelijk kwam de suggestie naar voren om met name van Instagram gebruik te gaan maken. Zo werd ter plekke besloten dat vanaf komende week elk der negen rechtenfaculteiten in toerbeurt de Instagram-account van Mr. Studenten gaat verzorgen. Ook werd afgesproken dat in de najaarsbijeenkomst van de ambassadeurs een workshop schrijven en redigeren zou worden opgenomen.

Ben jij ook geïnteresseerd om Mr. Ambassadeur te worden? Kijk eens op de ambassadeurspagina wie er op jouw faculteit actief is, en neem met hem of haar contact op. Of mail ons op info@mr-studenten.nl.

Foto groep. Foto Geert Snoeijer
Foto Claire van Raay
Claire van Raay. Foto Geert Snoeijer
Foto Remko Nugteren
Remko Nugteren. Foto Geert Snoeijer

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven