Narda Teke-Bozkurt (Bolwerk advocaten) over draagmoederschap

Na een lange studieroute studeerde Narda Teke-Bozkurt af op personen- en familierecht. Nu, vier jaar later, werkt zij als partner/sociaaladvocaat bij Bolwerk advocaten in Enschede. Speciaal voor Mr. Studenten kijkt ze terug op haar studententijd.

Delen:

Narda Teke-Bozkurt 'NU' (foto: Barbara Trienen Photography)

Narda Teke-Bozkurt (32) studeerde in 2018 aan de Rijksuniversiteit Groningen en studeerde af op personen- en familierecht.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
Beste herinnering was natuurlijk dat ik eindelijk mijn master-bull heb mogen ophalen! Ik heb een lange studieroute achter de rug. Ik ben onderaan de ladder begonnen, met een mbo-opleiding. Het voelde onwerkelijk dat ik mijn master-bull mocht ophalen. Heel mooi moment.
De slechtste herinnering heb ik aan mijn tentamen goederenrecht. Ik heb het vak niet in één keer gehaald. Na veel leren en vooral veel oefenen door oude tentamens te maken is het mij uiteindelijk gelukt om het vak te halen.

Wat was uw meest en wat uw minst favoriete vak?
Leukste vak vond ik personen- en familierecht. Misschien komt het omdat ik al tijdens mijn studie moeder van drie kinderen was. Daarnaast vond ik het onderwerp draagmoederschap reuze interessant. Uiteindelijk heb ik ook een scriptie geschreven over draagmoederschap.
Minst favoriete vakken vond ik strafrecht en goederenrecht. Beide rechtsgebieden spreken mij niet aan waardoor ik beide vakken moeilijk vond.

Wie was voor u tijdens uw studie een inspiratiebron?
Professor F. Ibilli. Hij was docent personen- en familierecht, en raadsheer. Daarnaast zat hij in de herijkingscommissie die het kabinet onder andere adviseerde over kwesties zoals draagmoederschap. De manier waarop hij de stof uitlegde en tegelijkertijd ook de studenten enthousiasmeerde was bijzonder om te zien.
Prof. Ibilli heeft mijn scriptie begeleid. Als scriptiebegeleider was hij altijd bereikbaar wanneer je hem nodig had, zodat je weer verder kon met je scriptie.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum hebben veranderd?
Helemaal niets! Tot op heden heb ik geen spijt van mijn keuzes. Het pad dat ik heb bewandeld, heeft gemaakt wie ik ben: sociaaladvocaat.

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?
Benut je studententijd om erachter te komen waar je hart ligt. Loop zo veel mogelijk studentenstages om erachter te komen wat jou ligt. Geniet daarnaast ook van je studentenleven. De tijd vliegt. Voordat je het weet ben je klaar met je studie en begint je carrière.

Narda Teke-Bozkurt was deze week ook Mr. van de week. Lees hier het interview.

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven