NautaDutilh: ‘Stage vanuit huis, maar nog steeds compleet beeld van kantoor’

Student- en werkstages bij NautaDutilh zijn vanaf vorig jaar maart volledig vanuit huis vormgegeven. Digi-taal stage lopen is vanzelfsprekend anders dan fysiek op kantoor. Ondanks dat, krijg je tijdens een stage nog steeds een compleet beeld van kantoor, goede begeleiding en spreek je veel met mede-stagiaires.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het  recruitmentteam van NautaDutilh vertelt hoe zo’n stage, vanaf het eerste contact, eruit ziet. “Het doel van de twee maanden durende studentstage bij NautaDutilh is tweeledig; een student leert het kantoor kennen en wij maken graag kennis met juridisch talent. Nu we elkaar momenteel niet kunnen treffen op kantoor (en hopelijk is dat snel voorbij) is het van nog groter belang om regelmatig contactmomenten in te richten. Dit begint al voor je stage begint. Je wordt gebeld door een van onze Corporate Recruiters om te checken of je klaar bent voor je digitale start. Heb je alle instructies vanuit IT ontvangen? En van HR alle informatie over de digitale onboardingsdag? En heb je toegang tot onze ND-portal met handige instructiefilmpjes en documenten?

Op je eerste stagedag maak je kennis met andere student-stagiairs en werkstudenten en je stagebegeleider, die je introduceert bij de praktijkgroep. Recruitment deelt ‘digitale stage tips and tricks’, zodat je goed voorbereid kunt starten. Na al deze virtuele handdrukken is het tijd om aan de slag te gaan! Je schrijft mee aan een e-mail voor een cliënt, neemt relevante jurisprudentie onder de loep en sluit aan bij diverse calls. Iedere dinsdag en donderdag spreek je de andere studenten tijdens de digitale koffies. Jullie praten bij en wisselen ervaringen uit. Na je eerste stagemaand evalueren we samen hoe je stage bevalt en of er dingen zijn die we voor de tweede maand kunnen verbeteren. In de tweede maand wissel je van praktijkgroep; zo zie je nog meer van kantoor.

Je sluit je stage af met een afscheidsquiz, eindbeoordelingsgesprek en felbegeerde trui voor afzwaaiende student-stagiaires. Als kantoor vinden wij het belangrijk om te horen hoe onze student-stagiaires hun stage hebben ervaren en daarvan te leren. Daarom vragen we je aan het einde van je stage een (anonieme) enquête in te vullen, zodat wij weten welke onderdelen van onze stage voor verbetering vatbaar zijn. Digitaal een stage lopen is en blijft lastig, voor ons allemaal, maar samen maken we er het beste van!”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top