Nederlandse advocaten in New York: ‘Iedereen gaat voor topniveau’

Zestien uur per dag werken, tussendoor wakker gebeld worden en een volstrekt scheve werk-privébalans, dat is het beeld van advocaten in de Verenigde Staten. Maar ondanks het harde werk is het geweldig, vinden deze twee Nederlandse advocaten die in New York werken.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Wouter Hofstee (32) werkt bij de New Yorkse vestiging van het Nederlandse advocatenkantoor Stibbe, Cherlene Blankson (32) tijdelijk bij Houthoff in New York. ‘De urennorm in Amerika heeft mij enorm verrast. In Nederland maken mensen bij grote kantoren grofweg 1.200 uur declarabele uren per jaar, hier is dat tenminste 1.800 uur… Ja, dat is echt een bizar verschil’, zegt Blankson.

Dat bevestigt Hofstee: ‘Bij de Zuidas-kantoren wordt ook heel hard en gedreven gewerkt, maar hier is minder respect voor weekenden en avonden vrij, cliënten eisen dat je doorwerkt. Op dit niveau zijn mensen bijna 24/7 beschikbaar. Daar moet je wel in meegaan.’

Immers, de markt dicteert, zegt Hofstee: Lees verder…

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top