Nederlandse voetbaljuristen weten wereldtitel niet te prolongeren

Het Nederlands Advocaten Voetbalteam heeft de wereldtitel uit 2021 niet weten te prolongeren. Tijdens het tweejaarlijkse WK voetbal voor juristen werd in de halve finale verloren van Brazilië.

Delen:

Nederlandse voetbaljuristen weten wereldtitel niet te prolongeren - Mr. online
De Nederlandse voetbaljuristenselectie

De Nederlandse juristen wonnen de wereldtitel in 2019 én 2021 (het ‘wonder van Portugal’). Deze keer bestond de selectie uit advocaten, juristen en fiscalisten, twintig in totaal. Er deden twintig teams mee uit vier continenten. Het toernooi van 2023, gehouden in Spanje (omgeving Tarragona/Salou), begon goed met een 4-0 overwinning op India. Een dag later werd in de ochtend Marokko verslagen met 5-0 en in de middag bleef het tegen Algerije 0-0. Op doelsaldo werd Nederland daarmee de eerste in de poule.

Chili

Met de kwartfinale begint het toernooi pas echt, aldus de wedstrijdverslagen op Linkedin. Op het programma stond de wedstrijd tegen het ‘stugge’ Chili. Nederland stond twee keer voor, maar Chili kwam twee keer langszij: “Er worden geen cadeautjes uitgedeeld op de Lawyer’s World Cup”. Uiteindelijk wonnen de Nederlandse advocaten met 4-2.

Brazilië

Diezelfde dag werd de halve finale gespeeld tegen Brazilië, de vijfde wedstrijd van het toernooi. “Brazilië bleek een team met een collectief zingende/schreeuwende warming-up, drie keer zo lang als die van Nederland. Een zeer fitte selectie van twintig aan de Copacabana zongebruinde en getrainde kleerkasten, heel behoorlijk voetballende kleerkasten. Het zag er bij de warming-up al naar uit dat de Brazilianen net een stukje minder vermoeid aan de aftrap zouden verschijnen.” En: “Het is moeilijk je kop erbij te houden als je tegen twintig acteurs speelt van wie je nauwelijks kunt geloven dat ze advocaat zijn, terwijl je je daarnaast afvraagt of er maten toga zijn die breed genoeg zijn voor hun torso’s.” Brazilië won met 3-0, Nederland werd derde in het toernooi.

Selectie

Keeper was Maurits Schmitz (Stibbe). Verdedigers waren Juriaan Berckenkamp (NautaDutilh), Noah Beukeboom (Freshfields Bruckhaus Deringer), Max van Merrienboer (MvM Legal), Mike Niekoop (Clifford Chance), Ahmad Qurishi (AUTO1 Group), Amin Tamaddoni (Clifford Chance) en Hendrik van Waveren (Eerlijke WOZ). Middenvelders waren Jeroen Allebrandi (Allen & Overy Nederland), Mees Bloembergen (Van Till), Mathijs Enthoven (Loyens & Loeff), Tim Hendriks (Financial Boardroom Amsterdam), Nigel Henssen (CMS Netherlands), Zijad Jusic (DAF Trucks NV) en Ali Rassa (Bartels Sueters Rassa Aanbestedingsadvocaten). Aanvallers waren Sjors Apeldoorn (Value-TMC), Max Hazewinkel (Van Diepen Van der Kroef), Dave Hillen, Mick Hurks (Höcker Advocaten) en Sebastian Renshof (Loyens & Loeff).

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven