Nicole Bastiaans (LSA) dook na de werkgroepen graag café Tribunal in

Nicole Bastiaans is advocaat/partner en mediator en verbonden aan SAP Letselschade Advocaten. Onlangs werd zij voorzitter van de Vereniging van Letselschade Advocaten. Speciaal voor Mr. Studenten kijkt zij terug op haar studententijd.

Delen:

Nicole Bastiaans ‘toen’

Nicole Bastiaans (1967) studeerde rechtsgeleerdheid (bestuursrecht) in Maastricht. In 1996 werd ze advocaat en sinds 2006 is zij verbonden aan SAP Letselschade Advocaten. Daarnaast heeft zij de Grotius-opleiding Personenschade gevolgd en werd ze in 2014 mediator.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
Mijn beste herinnering is de gezellige tijd met mijn jaargenoten. Na de werkgroepen met z’n allen naar Tribunal, de kroeg tegenover de rechtenfaculteit. Slechte herinneringen aan die periode heb ik niet en dat meen ik echt.

Wat was uw favoriete en uw minst favoriete vak?
Mijn favoriete vakken waren strafrecht en strafprocesrecht. Dat ging over de realiteit, over zaken waar iedereen zich iets bij kon voorstellen. Ik had toen al oog voor slachtoffers en daardoor ben ik uiteindelijk ook letselschadeadvocaat geworden. Veel minder interessant was rechtspersonenrecht. Ik vond het taaie kost, het pakte me niet.

Nicole Bastiaans ‘nu’

Wie was voor u tijdens uw rechtenstudie een inspiratiebron?
Professor Twan Tak was mijn docent bestuursprocesrecht tijdens mijn afstuderen. Zijn colleges en werkgroepen waren boeiend en inspirerend en motiveerden me om af te studeren in het bestuursrecht. Het was een prettige en lieve man die in staat was om ingewikkelde dingen op een eenvoudige manier uit te leggen. Daar heb ik veel aan gehad.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum willen veranderen?
Niets, ik ben heel tevreden over hoe het allemaal is gegaan. Door alles wat ik in de loop van mijn carrière heb meegemaakt, sta ik waar ik nu sta. Als ik nu met terugwerkende kracht iets verander in mijn curriculum, wie weet wat er dan gebeurt. Dus ik laat het zoals het is.

Wat wilt u de huidige generatie studenten aan advies meegeven?
Zet door en volg je gevoel. Een rechtenstudie kan pittig zijn en na je studie zit misschien nog niet iedereen op jou te wachten. Maar die baan komt vanzelf als je volhoudt en doet waar je goed in bent en dingen doet waar je passie voor hebt.

Nicole Bastiaans was eerder ook Mr. van de week. Lees hier het interview.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven