Nienke de Bruijn (Jonge Balie Amsterdam) winnaar Landelijke Pleitwedstrijden

17 juni 2022 kwam het tot een ongekend hoog niveau tijdens de Landelijke Pleitwedstrijden in de Rechtbank te Utrecht. Nienke de Bruijn (Jonge Balie Amsterdam) wist vanaf het begin van haar pleidooi de aandacht van de jury te pakken, en werd dan ook beloond met de eerste plaats.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Jonge Balie Midden-Nederland organiseert elk jaar de Landelijke Pleitwedstrijden, een wedstrijd voor advocaat-stagiairs. De winnaars van de plaatselijke pleitwedstrijden nemen het tegen elkaar op voor een deskundige jury om de ultieme titel te bemachtigen: de beste pleiter van Nederland! Dit jaar stonden de casus in het thema van festivals, in verband met het aansluitende festival Lawlands.

Vlammend betoog

Nienke de Bruijn (Jonge Balie Amsterdam) ging er met de felbegeerde titel vandoor. Ze wist de aandacht van de jury voor haar pleidooi tot het einde weten vast te houden. Het was een “vlammend betoog”, vertelt Caroline Huizinga, voorzitter LPW 2022. “Nienke werd geprezen om haar energie, haar vindingrijkheid en de manier waarop zij op elke vraag van de rechtbank een goed antwoord wist te geven. Bovendien werd zij geprezen om haar creativiteit; ze had zelf een logo voor haar fictieve advocatenkantoor gemaakt en een overzichtelijke tijdlijn met alle feiten als aanvullende productie ingebracht. Dit werd door de jury zeer gewaardeerd.”

Nienke is werkzaam bij bureau Brandeis, waar ze zich bezighoudt met het oplossen van geschillen op het gebied van bestuursrecht, financieel recht en technologie. Caroline: “Met de eerste prijs heeft Nienke een geweldige start van de zomer. Zij mag gaan genieten van een duurzame stedentrip met de trein.” Nienke zelf liet als reactie op haar overwinning weten: “Ik vond het erg bijzonder om met zoveel Jonge Balies samen te komen en vervolgens met advocaten uit alle windstreken deel te mogen nemen aan de Landelijke Pleitwedstrijden. Ik ben geboren en getogen in Utrecht dus het was extra eervol om daar te eerste prijs in ontvangst te mogen nemen.”

De tweede plaats ging naar Rolf Woltinge van Aardema Van Boetzelaer advocaten (Jonge Balie Friesland). Fleur de Graaf van Berte Advocaten (Jonge Balie Zeeland-West-Brabant) ging er met de derde prijs vandoor. De beste pleitnota werd geschreven door Tim Grootenhuis van Vier Advocaten uit Den Haag.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top