Nieuw huis gekocht? Vergeet deze 4 zaken niet te regelen

Als je een nieuwe woning hebt gekocht, zijn er belangrijke zaken die je dient te regelen op administratief gebied, verzekeringstechnisch gebied en de leukere dingen zoals je huis inrichten. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de verhuizing zelf. Deze kost vaak behoorlijk wat stress en levert je een chaotische tijd op. Ondanks dat dit je waarschijnlijk tijdelijk veel energie en tijd kost, heb je er daarna wel een nieuwe en leuke woonplek voor terug.

Delen:

De verhuizing zelf

Voor de verhuizing zelf kan je ervoor kiezen om vakmensen in te schakelen die voor een verhuisbedrijf werken. Uiteraard kan je ook zelf alle dozen inpakken en je vrienden vragen om je te helpen verhuizen. Op het moment dat je een verhuisbedrijf inhuurt, dan kan je ervoor kiezen om de professionals alle zaken uit handen te laten nemen, waaronder het inpakken en uitpakken van je spullen. Je kan er ook voor kiezen om het gedeeltelijk uit handen te geven en de rest zelf te doen. Dit kan handig zijn als je gelijk alles een juist plekje voor jezelf wilt geven in je nieuwe woning.

Verzekeringen regelen

Er zijn verschillende verzekeringen die je dient te regelen als je een huis koopt. Je dient te overwegen welke verzekeringen je nodig hebt en welke verzekeringen verplicht zijn. Een verzekering huis waar je vaak niet bij stilstaat is een waterschade verzekering. Daarnaast zijn er nog de opstalverzekering, de inboedelverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering, de overlijdensrisicoverzekering, de woonlastenverzekering en de kapitaalverzekering. Als je een goede financieel adviseur hebt, kan deze de zaken voor je uit handen nemen. Wil je het liever zelf regelen, dan zijn er genoeg vergelijkingssites op internet waar je terecht kan.

Administratieve zaken

Waarschijnlijk heb je de overdracht bij de notaris en de hypotheek al geregeld. Daarnaast dien je ook nog jezelf in te schrijven bij de gemeente op je nieuwe adres. Een huisarts dien je binnen vijf kilometer van je postcode af te zoeken en een tandarts niet te ver weg is ook altijd wel handig. Kijk dus of je je hierbij dient in te schrijven of dat je je oude zorgverleners aanhoudt. Vervolgens dien je ook nog het gas, water, licht en internet aan te sluiten. Dit gaat tegenwoordig heel gemakkelijk online en als je je oude aanbieders wilt houden, kan je deze vaak allemaal in één keer informeren via één van de vele online services die hiervoor bestaan.

Je huis inrichten

Je kan natuurlijk zelf heerlijk gaan shoppen en alles thuis laten bezorgen. Als alternatief kan je er ook voor kiezen om een binnenhuisarchitect in te huren die je woning helemaal naar jouw wensen inricht en de decoratie afhandelt.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven